Home / Επιχειρήσεις / Νέες επενδύσεις σε τέσσερα μέτωπα από τη Cenergy 

Νέες επενδύσεις σε τέσσερα μέτωπα από τη Cenergy 

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι πωλήσεις της Cenergy στο εννεάμηνο του 2022 αλλά και το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων συμβάσεων, το οποίο στις 30 Σεπτεμβρίου βρισκόταν στα 1,75 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιο από τη προηγούμενη χρονιά. 
Με την ζήτηση για υποβρύχια καλώδια αλλά και σωλήνες χάλυβα να παραμένει υψηλή και το επόμενο διάστημα, η εταιρεία του ομίλου Viohalco προχωρά και μια σειρά επενδύσεων που θα αυξήσουν την παραγωγική της δυνατότητα. 

Ειδικότερα, προχωρά στην προσθήκη μιας ακόμη γραμμής παραγωγής που θα αυξήσει κατά περίπου 33% την παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας υποβρυχίων καλωδίων της Κορίνθου. Το κόστος υπολογίζεται στα 30-35 εκατ. ευρώ και το έργο βρίσκεται στη φάση των μελετών. 
Ακόμη, η εταιρεία απέκτησε πρόσφατα μέσω πλειστηριασμού το ακίνητο της πρώην Πετζετάκις στη Θήβα και πρόκειται να το αξιοποιήσει στην παραγωγή χερσαίων καλωδίων χαμηλής τάσης και καλωδίων τηλεπικοινωνιών καθώς και ως αποθήκη πρώτων υλών και ημιτελών προϊόντων. 

Η Cenergy σχεδιάζει μια ακόμη μεγάλη επένδυση στις εγκαταστάσεις της Sovel του ομίλου Viohalco στο Βόλο για την κατασκευή πυλώνων και πλωτών βάσεων για θαλάσσια αιολικά πάρκα. Στόχος είναι η επένδυση ύψους 70-100 εκατ. ευρώ να ενταχθεί στις «εμβληματικές επενδύσεις» και να ενισχυθεί από τον αναπτυξιακό νόμο.
Τέλος, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη δανέζικη Οrsted για την από κοινού κατασκευή εργοστασίου υποβρυχίων inter-array καλωδίων στο Maryland των ΗΠΑ. 
moneyreview.gr
Cenergy: Ξεπέρασε το 1 δισ. ο τζίρος εννεαμήνου – Στα 44 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview