Home / Διεθνή / Νέα Υόρκη: Η χιονοθύελλα-τέρας έφυγε, το καθάρισμα αρχίζει

Νέα Υόρκη: Η χιονοθύελλα-τέρας έφυγε, το καθάρισμα αρχίζει

Νέα Υόρκη

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη ήρθη και το δύσκολο έργου του καθαρισμού αρχίζει μετά την επέλαση της δεύτερης μεγαλύτερης χιονοθύελλας στην ιστορία που κάλυψε κομμάτια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ έως και με 107 εκατοστά χιόνι.

Η θύελλα, που βαφτίστηκε Snowmageddon και Snowzilla στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξασθενεί και κατευθύνεται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Νέα Υόρκη: Η χιονοθύελλα-τέρας έφυγε, το καθάρισμα αρχίζει

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φτυαρίζοντας χιόνι.

Η Νέα Υόρκη «έζησε» τη δεύτερη μεγαλύτερη χιονοθύελλα αφότου άρχισε η επίσημη τήρηση στοιχείων το 1869, δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Στο Σέντραλ Παρκ, στην καρδιά της μητρόπολης, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 68 εκατοστά, ελάχιστα χαμηλότερα από το ρεκόρ των τελευταίων αιώνων των 68,3 εκατοστών (που μάλιστα είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2006).

Νέα Υόρκη: Η χιονοθύελλα-τέρας έφυγε, το καθάρισμα αρχίζει

Στην Ανατολική Ακτή επηρεάστηκαν περίπου 85 εκατομμύρια άνθρωποι -με 200.000 κατοικίες να μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η σφοδρότερη χιονόπτωση σημειώθηκε στο Γκένγκαρι της Δυτικής Βιρτζίνια με το χιόνι να φθάνει τα 107 εκατοστά.

Στην Ουάσινγκτον το μετρό παραμένει κλειστό και δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί τα προβλήματα στις εναέριες μετακινήσεις.

Περίπου 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, ενώ για τη Δευτέρα έχουν ακυρωθεί άλλες 615 πτήσεις.

Newsroom ΔΟΛ

About admin