Home / Γενικές ειδήσεις / Νέα θεραπεία υπόσχεται λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Νέα θεραπεία υπόσχεται λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την ερχόμενη εβδομάδα στο Ανδρολογικό Ιατρείο της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, μέσα σε ενάμιση μήνα, υπόσχεται η θεραπεία με κρουστικά κύματα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, από την ερχόμενη εβδομάδα, στο Ανδρολογικό Ιατρείο της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής καθηγητής Δημήτρης Χατζηχρήστου, το “Γεννηματάς” είναι το πρώτο και μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, όπου εφαρμόζεται η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα.

Η μέθοδος αυτή αφορά τις περιπτώσεις ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη, που παράλληλα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, η οποία γίνεται σε μία ή δύο ημίωρες συνεδρίες, ανά εβδομάδα, και ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες.

“Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί το συχνότερο σεξουαλικό πρόβλημα στους άντρες, ιδιαίτερα μετά τη μέση ηλικία. Υπολογίζεται πως ένας στους πέντε άνω των 60 ετών πάσχει από οργανική στυτική δυσλειτουργία και, μάλιστα, κατά 70% έχει αγγειακή αιτιολογία” αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου.

Τα κρουστικά κύματα έχουν εφαρμοστεί την τελευταία επταετία διεθνώς ως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του αιτίου της αγγειακής νόσου στο πέος. Η εφαρμογή της τεχνολογίας των κρουστικών κυμάτων στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων (νεοαγγειογένεση) και την αύξηση της αιματικής ροής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αιμάτωσης του πέους και την επίτευξη καλύτερης ποιότητας στύσης.

Τα αποτελέσματα μελετών έχουν δείξει ότι από τους ασθενείς που ανταποκρίνονται στα χάπια για στυτική δυσλειτουργία, ένα ποσοστό 60-70%, μετά την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων δεν θα χρειάζονται πια χάπια και θα καταφέρνουν να έχουν ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές. Σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με τα χάπια της στύσης από το στόμα, ένα ποσοστό περίπου 50%, μετά τη θεραπεία θα ανταποκρίνεται στα φάρμακα.

Μακροπρόθεσμα φαίνεται πως η διατήρηση των αποτελεσμάτων παραμένει, εφόσον ο ασθενής ρυθμίσει τους παράγοντες κινδύνου που επιδρούν αρνητικά στα αγγεία (π.χ. να διακόψει το κάπνισμα, να ελέγξει το σακχαρώδη διαβήτη, τη χοληστερίνη και την υπέρταση.

Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου και στυτική δυσλειτουργία μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο Ανδρολογικό Ιατρείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, στο τηλέφωνο: 2310 963102.

Πηγή: www.protothema.gr

About gus_maverick