Home / Ειδήσεις / Μόντριτς : «Στη Κροατία παίζαμε μπάλα και δίπλα έπεφταν βόμβες»

Μόντριτς : «Στη Κροατία παίζαμε μπάλα και δίπλα έπεφταν βόμβες»

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε ο Λούκα Μόντριτς.

Ο Κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα του, στη θέληση που είχε να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο ακόμα και όταν έπεφταν βόμβες δίπλα του, ενώ απάντησε και σε ερώτηση που αφορούσε το πόσο δύσκολο είναι να ζει ως πρόσφυγας στην Ζαντάρ της Κροατίας.

Αναλυτικά υπογράμμισε στην εκπομπή «El Partidazo»:

Για το όταν έπαιζε ποδόσφαιρο στη μικρή του ηλικία: «Ήταν δύσκολα. Έπεφταν συχνά βόμβες δίπλα μας. Στα 100 μέτρα από εκεί που παίζαμε μπάλα. Όταν ακούγαμε τους θορύβους, τρέχαμε σε μία αποθήκη για να κρυφτούμε. Κι όμως δεν έκλαιγα. Ήξερα ότι κακό συνέβαινε, ήθελα όμως να παίζω ποδόσφαιρο»

Για τη ζωή στην Ζαντάρ: «Ήμουν έξι χρονών όταν πήγα εκεί μαζί με τους γονείς μου και την αδερφή μου. Οι τέσσερις μας ζούσαμε σε ένα σπίτι 20 τετραγωνικών μέτρων. Δεν μπορώ να πω ότι η παιδική μου ηλικία δεν ευτυχισμένη.

Θυμάμαι χαρούμενες στιγμές. Αλλά από την άλλη ήταν και δύσκολη για όλος μας. Όσα βίωσα εκεί, με έχουν διαμορφώσει ως άνθρωπο. Περισσότερη αξία για εμένα έχουν οι γονείς μου. Με δίδαξαν πως να συμπεριφέρομαι, να είμαι ταπεινός και να σέβομαι»

Πηγή

About ingr