Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Ποδόσφαιρο Διεθνή / Μπαρτσελόνα και Θέλτα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Μπαρτσελόνα και Θέλτα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Σεβίλη και Βαλένθια οι πιθανές άλλες δύο

Αθήνα
Μπαρτσελόνα και Θέλτα έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Copa del Rey εις βάρος των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά το νικηφόρο 2-1 στο «Σαν Μαμές» οι Καταλανοί επικράτησαν των Βάσκων και στο «Νόου Καμπ» με 3-1, ωστόσο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους μέχρι το 82ο λεπτό. Ο Γουίλιαμς στο 12΄ έβαλε μπροστά την Αθλέτικ, αλλά στο 52΄ ο Σουάρες έφερε το ματς στα ίσια και 8 λεπτά πριν το τέλος ο Πικέ «σφράγισε» το «εισιτήριο» για το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε. Στις καθυστερήσεις ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το 0-0 στο «Μπαλαΐδος» δεν εμπόδισε την Θέλτα να πάρει μεγάλη νίκη-πρόκριση στους «4» του Copa del Rey μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ερνάντες στο 22΄ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 29΄ ο Γκριεζμάν έφερε το ματς στα ίσια. Με δύο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου μέρους η Θέλτα έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς (56΄ Γκουϊντέτι, 64΄ Ερνάντες) και το μόνο που κατάφεραν οι «ροχιμπλάνκος» ήταν να μειώσουν στο 81΄ με τον Κορέα.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων των προημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα 2-3 (0-0)

Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1 (2-1)

Μιραντές-Σεβίλη 28/1 (0-2)

Λας Πάλμας-Βαλένθια 28/1 (1-1)

* Η κλήρωση των ημιτελικών θα γίνει την Παρασκευή, με τους πρώτους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin