Home / Κόσμος / Μουντιάλ 2022: Μεγάλη νίκη για το Μαρόκο κόντρα στο Βέλγιο

Μουντιάλ 2022: Μεγάλη νίκη για το Μαρόκο κόντρα στο Βέλγιο

Το Μαρόκο επιβλήθηκε με 2-0 του Βελγίου για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Ουαλίντ Ρεγραγκί έφτασε τους 4 βαθμούς και ελπίζει στην πρόκριση στη νοκ άουτ φάσης της διοργάνωσης.

Οι Μαροκινοί αντιμετωπίζουν τον Καναδά την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Το Βέλγιο θα παίξει κόντρα στην Κροατία.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 5’ οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπατσουαγί. Στο 16ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.
Οι Τυνήσιοι απείλησαν στο 28ο λεπτό με τον Αμαλάχ αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 33΄ο Μενιέ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα αλλά ο Ελ Καζουί μπλόκαρε. Στο 34ο λεπτό ο Χακίμι σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών, ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αλλά ο Ελ Καζουί δεν ανησύχησε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου το Βέλγιο άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίγιες αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Αζέρ εμπόδιζε τον Κουρτουά.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ζίγιες ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουφάλ στο 57ο λεπτό. Στο 61’ ο Μαζράουι σούταρε από μακρινή απόσταση με την μπάλα να περνάει άουτ.
Το Μαρόκο άνοιξε το σκορ στο 71ο λεπτό. Ο Σαμπίρι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, ο Κουρτουά αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
Το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά με το Βέλγιο να προσπαθεί να ισοφαρίσει. Η Τυνησία σκόραρε δεύτερο γκολ με τον Αμπουκχάλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview