Home / Ειδήσεις / Μοσκοβισί: Μήνυμα εμπιστοσύνης στον Μακρόν για τα ελλείμματα

Μοσκοβισί: Μήνυμα εμπιστοσύνης στον Μακρόν για τα ελλείμματα

Καμία πίεση δεν ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τα δημόσια ελλείμματα της Γαλλίας, είπε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Το μήνυμά μου δεν είναι μήνυμα πίεσης και σε καμία περίπτωση μήνυμα περί κυρώσεων. Είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και καλωσορίσματος», δήλωσε με έμφαση ο ευρωπαίος επίτροπος κάνοντας την εκτίμηση ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς κανόνες». «Ας του δώσουμε την ευκαιρία που του αναλογεί», πρόσθεσε.

«Είμαστε στον Μάιο, όλα είναι εφικτά, η ανάταξη των ισολογισμών και η έξοδος από το υπερβάλλον έλλειμμα το 2017», συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα τις μακροοικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η επίτευξη του 3% είναι εφικτή. Οταν παρουσιάζουμε τους δείκτες του 2018, είναι με βάση μία αμετάβλητη πολιτική, αυτό σημαίνει ότι με ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη μετακίνηση κάτω από το 3%, είναι εφικτό», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει ότι το γαλλικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 3% του ΑΕΠ το 2017 και στο 3,2% το 2018.

About Andreas Chondros