Home / Πολιτική / Μονομαχία Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή

Μονομαχία Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Κόκκινο χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση και με αφορμή τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης κατά της Υπουργού Παιδείας χρησιμοποιώντας ακόμα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

«Η κυρία Υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα Υπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την Νίκη Κεραμέως για τη μη κατάθεση της σύμβασης με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση στη Βουλή, διερωτώμενος ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Υπουργός.

«Έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευση», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής, Γιώργου Στύλιου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Φίλη να ανακαλέσει άμεσα, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στις φωνασκίες ρωτ΄ντας «με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια η κυρία υπουργός;».

Για άθλιο σόου προς άγραν επικοινωνιακών εντυπώσεων κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη, η Υπουργός Παιδείας, καλώντας τον επίσης να ανακαλέσει τις προσβολές.

 «Λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα. Γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

«Η κυρία Κεραμέως περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας», επέμεινε ο κ. Φίλης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr