Home / Προτεινόμενα / Μισέλ Ομπάμα για τον γάμο: Πρέπει να είσαι έτοιιμος να αντέξεις πολλή δυσφορία

Μισέλ Ομπάμα για τον γάμο: Πρέπει να είσαι έτοιιμος να αντέξεις πολλή δυσφορία

Στο νέο της βιβλίο «The Light We Carry», η Μισέλ Ομπάμα μοιράζεται προσωπικά της θέματα και εμπειρίες. 
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο πατέρας της έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργείς φιλίες και μιλά για τις προκλήσεις της φροντίδας των παιδιών.

Επίσης, εμβαθύνει σε σχέσεις, όχι μόνο στις δικές της, αλλά σε αυτό που βλέπει να συμβαίνει με τη νέα γενιά.
Σε συνέντευξή της μοιράζεται τη συμβουλή που δίνει σε κάθε νεαρό ενήλικα που την ρωτά για το γάμο: «Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να αντέξεις πολύ δόση δυσφορίας», είπε. «Και με το πολύ εννοώ ότι διαρκεί για χρόνια».

«Ο γάμος δεν είναι ποτέ 50/50»
Όταν πρόκειται για μακροχρόνιες σχέσεις, δεν δίνουν όλοι οι άνθρωποι ρεαλιστικές συμβουλές, είπε η Ομπάμα.
«Με προβληματίζει το πόσο λίγο μιλάμε σε νέους για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα να μοιράζεσαι με κάποιον τη ζωή σου και πώς μοιάζουν οι συμβιβασμοί που κάνεις», είπε.
Μια κοινή παρανόηση σχετικά με το γάμο είναι ότι υπάρχει ένα «ίσο πάρε-δώσε» ανά πάσα στιγμή. «Ο γάμος δεν είναι ποτέ 50/50», είπε. 
Με τα χρόνια, ο αριθμός των συμβιβασμών μπορεί να εξισωθεί, αλλά θα υπάρξουν περίοδοι που θα αισθάνεστε ότι καταβάλλετε περισσότερη δουλειά από τον σύντροφό σας και το αντίστροφο. «Αν κοιτάξω τον γάμο μου, στο πέμπτο ή στο δέκατο έτος, δεν υπήρξε ποτέ 50/50», είπε. «Κάποιος πάντα κάλυπτε τη διαφορά».
Όσον αφορά την προτεραιότητα της καριέρας και της οικογένειάς της, για παράδειγμα, έπρεπε να κάνει κάποιες δύσκολες επιλογές. «Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι προσέφερα το 70% και εκείνος το 30% και έπρεπε να συμβιβαστώ, όπως και αυτός», είπε. «Λόγω των επιλογών που έκανα και των όρων για το πώς ήθελα να δείχνει η οικογένειά μας, έπρεπε να βγάλω το πόδι μου από το πεντάλ του γκαζιού της καριέρας μου, χωρίς ποτέ να κάνω διάλειμμα, αλλά επιβραδύνοντας λίγο».
Πρόκειται για «φυσικούς συμβιβασμούς», είπε. Πολλοί νέοι, ωστόσο, δεν λαμβάνουν αυτό το μήνυμα και τα παρατάνε πολύ γρήγορα.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε ειλικρινείς και να στέλνουμε το σωστό μήνυμα που είναι η πραγματικότητα», είπε η Ομπάμα. «Οι νέοι τα παρατάνε πριν παίξουν πραγματικά το πλήρες σενάριο».
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview