Home / Ειδήσεις / Μια ωραία ατμόσφαιρα στο ΣΥΡΙΖΑ – Το τριπλό μήνυμα Τσακαλώτου στον Τσίπρα και η υπεράσπιση της Τζάκρη από τον Πολάκη

Μια ωραία ατμόσφαιρα στο ΣΥΡΙΖΑ – Το τριπλό μήνυμα Τσακαλώτου στον Τσίπρα και η υπεράσπιση της Τζάκρη από τον Πολάκη

Ανέβηκε σήμερα το θερμόμετρο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται δύο χτυπήματα. Ένα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και ένα δεύτερο από τους επικριτές της Θεοδώρας Τζάκρη για τη μομφή της τελευταίας κατά του «διεθνισμού» με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εντολή στην Όλγα Γεροβασίλη να καλέσει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε «απολογία».

Άλυτος γρίφος η διεύρυνση

Στην περίπτωση Τσακαλώτου οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα, αν και ο Παύλος Πολάκης σήκωσε το γάντι και αντέκρουσε τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ στην περίπτωση της Τζάκρη, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εξευμενίσουν τις εσωκομματικές αντιδράσεις υποχρεώνοντας στην κα Τζάκρη σε μια υποτιθέμενη αναδίπλωση καθώς έκανε λόγο για παρερμηνεία ειρωνικών δηλώσεών της, οι οποίες ωστόσο προκάλεσαν σάλο στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο συνδυασμός των δύο περιπτώσεων αποδεικνύει ότι οι εσωκομματικές αντιθέσεις παραμένουν ολοζώντανες και φανερώνουν ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αν όχι ένας άλυτος γρίφος.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως σήμερα η Κουμουνδούρου θύμιζε κάτι από την περίφημη ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Σε ότι αφορά την ουσία του ζητήματος η παρέμβαση Τσακαλώτου συνίστατο στο να στείλει το μήνυμα πως διατηρεί τις απόψεις του και θα παρεμβαίνει για να τις προβάλλει όποτε ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. Μάλιστα υπάρχουν τρία ενδιαφέροντα σημεία στην παρέμβαση Τσακαλώτου.

Να είμαστε φειδωλοί

Το πρώτο σημείο είναι ότι αμφισβήτησε τη ρητορική και κατ’ ουσίαν την αντιπολιτευτική γραμμή Τσίπρα που με ιδιαίτερη έμφαση πρόβαλε από τη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν και μίλησε ουκ ολίγες φορές για την «πολιτική απάτη» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την ανάρτησή του στο Facebook ήταν σαφής ως προς το μήνυμα που κόμιζε προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες» έγραψε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας:

«Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος…

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Επιμένει ο Πολάκης

Στην ανάρτηση Τσακαλώτου απάντησε ο Παύλος Πολάκης εμμένοντας στη γραμμή περί «απάτης» και «απατεώνων» της κυβέρνησης Μητσοτάκης.

«ΕΥΚΛΕΙΔΗ είδα την ανάρτηση σου. Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ,μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ που πρέπει ,κατά τη γνώμη μου να τους το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!» έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΕΥΚΛΕΙΔΗ: ειδα την ανάρτηση σου .Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ,μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Στην ιστοσελίδα που απέκλεισε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Το απόσπασμα που επέλεξε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος να προτάξει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επικρίνοντας τη ρητορική περί απατεώνων προέρχεται από άρθρο του στην ιστοσελίδα tvxs, η οποία ανήκει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου και η οποία ιστοσελίδα διαμαρτυρήθηκε για αποκλεισμό της στη φετινή ΔΕΘ (Thessaloniki Helexpo Forum), καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν έδωσε ερώτηση σε δημοσιογράφο της.

Σε επικριτικό άρθρο της η ιστοσελίδα του κ. Κούλογλου κατήγγειλε ότι το γεγονός αυτό «αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα» ενώ απέδιδαν τον αποκλεισμό από τη διαδικασία των ερωτήσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στο ότι η ομάδα του Tvxs έγραψε δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις για τον πρόσφατο ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συμβολισμός από την επιλογή του κ. Τσακαλώτου να παρέμβει από τον συγκεκριμένο ιστότοπο είναι επίσης σαφής και αποτελεί το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο της σημερινής -κατά ορισμένους κύκλους- «ρουκέτας» του κ. Τσακαλώτου.

Ταυτόχρονα το τρίτο ενδιαφέρον σημείο της παρέμβασης Τσακαλώτου είναι ότι ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην τομεάρχης Οικονομικών αναφέρεται σε αυτό το άρθρο για πρώτη φορά και σχολιάζει τον ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου

«Λίγο μετά την αλλαγή τομεαρχών στο κόμμα, μου στέλνουνε απόσπασμα επεισοδίου από την τηλεοπτική σειρά «Μάλιστα κύριε υπουργέ». Εκεί, εν όψει του επερχόμενου ανασχηματισμού, ο επικεφαλής όλης της Βρετανικής Δημόσιας Διοίκησης εξηγεί, με χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ, στον Sir Humphrey, ότι η ισχύς πάει με μονιμότητα και η εναλλαγή είναι δείγμα αποδυνάμωσης. Για όλους» έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Λίγο μετά, φίλοι δημοσιογράφοι με ρωτούν πως βλέπω τα καθήκοντα μου μετά τον «ανασχηματισμό» των χρεώσεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που σχεδίασε και υλοποίησε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση είναι αυτονόητη: Θα κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν νομίζω ότι τόσο το αντικείμενο -η οικονομική πολιτική- όσο και η συλλογική ευθύνη για προγραμματικές απαντήσεις στο πεδίο, διαφοροποιούνται με το νέο καταμερισμό.

Όπως δεν αλλάζει η υποχρέωση εξαντλητικού κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης της ΝΔ, μιας κυβέρνησης που τα κάνει όλα ανάποδα.

Εξ άλλου και στον προηγούμενο καταμερισμό δουλειάς ο τρόπος που την καταλάβαινα και ασκούσα τα καθήκοντα μου ήταν συλλογικός. Δηλαδή να συζητώ και να μοιράζομαι σκέψεις, αναλύσεις και δράσεις με τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες του οικονομικού κύκλου, των συν-αρμόδιων Τμημάτων συμπεριλαμβανομένων. Το ίδιο σκοπεύω να συνεχίσω.

Έτσι, συλλογικά θα πορευτούμε αναζητώντας και διευρύνοντας τα πεδία άσκησης της πολιτικής σύμφωνα με τις ανάγκες της περιόδου. Άλλωστε όπως είπε και ο Ηράκλειτος «τίποτα δεν είναι μόνιμο εκτός από την αλλαγή»».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη όταν ρωτήθηκε σχετικά υποστήριξε ότι δεν υπήρξε «κούρεμα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και πως παραμένει εκ των βασικότερων συνεργατών του.

Οι εκκρεμότητες παραμένουν

Κατά τα λοιπά, στελέχη που βρίσκονται είτε στην ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, είτε έχουν έρθει πιο κοντά το τελευταίο διάστημα λόγω των θέσεών τους για τα ελληνοτουρκικά, κρατώντας αποστάσεις από την κυρίαρχη και επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, έριξαν ομαδικά πυρά στην Θεοδώρα Τζάκρη και τις δηλώσεις της περί «άπατρι» και «διεθνιστική» εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Μπίστης, η Αννέτα Καββαδία και ο Πάνος Λάμπρου ξιφούλκησαν κατά της πρώην υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο είναι τα σημεία που έχουν ενδιαφέρον από τις αντιδράσεις τους. Το πρώτο είναι ότι μέμφθηκαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως πλην σαφώς τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ως υπαίτιους για τα όσα λέει το τελευταίο διάστημα η κα Τζάκρη. Αυτό μάλιστα γίνεται καθαρό στις τοποθετήσεις του κ. Λάμπρου και της κας Καββαδία.

Ταυτόχρονα φρόντισαν να επιπλήξουν την κα Τζάκρη ότι συμπεριφέρεται όπως οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως όσοι ανήκουν στο εθνικιστικό στρατόπεδο, χρεώνοντας την εμφυλιοπολεμική ρητορική και αναπαραγωγή της φρασεολογίας της εποχής όπου οι αριστεροί σέρνονταν στα στρατοδικεία ως «απάτριδες».

Σε αυτό το πλαίσιο κατακεραύνωσαν την Θεοδώρα Τζάκρη ότι συμπεριφέρεται σαν να μην έχει καταλάβει ότι έχει αλλάξει κόμμα και πως πλέον δεν βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι στις αρχές του ο διεθνισμός και ο πατριωτισμός.

Αυτό το τελευταίο μάλιστα, συνδυάστηκε από την Αννέτα Καββαδία με το γεγονός ότι ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης εμφανίζεται πλέον και τυπικά ως επικεφαλής κεντροδεξιάς τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της …διεύρυνσης. Υπενθυμίζοντας μάλιστα τη φράση της κας Τζάκρη για «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» τόνισε με νόημα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα βαίνουν «από το καλό στο καλύτερο».

Τελικώς η κα Τζάκρη όταν κλήθηκε από τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη να δώσει εξηγήσεις  -κατ’ εντολήν του Αλέξη Τσίπρα- ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν. Μάλιστα σε δήλωσή της που αναπαρήγαγε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε τις εξηγήσεις της κας Τζάκρη και απέδωσε τους χαρακτηρισμούς περί «διεθνισμού» και έλλειψης φιλοπατρίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη σε ειρωνία.

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης που έσπευσε να απαντήσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έσπευσε ταυτόχρονα να υπερασπιστεί τις δηλώσεις της Θεοδώρα Τζάκρη.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ,από ορισμένους που τσιμπάνε από τις αναπαραγωγές του ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΑΤΟΣ.Διαβάστε τη δήλωση της…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Εκτός ηθικής της Αριστεράς

Νωρίτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ασκήσει σκληρή κριτική και έθεταν θέμα ακόμα και για το αν πρέπει να παραμείνει αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών η κα Τζάκρη.

Στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για «άπατρις», σχολίασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 .

«Αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς».

Συμπλήρωσε μάλιστα ο Νίκος Φίλης ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι άπατρις αλλά σίγουρα δεν είναι διεθνιστής και τόνισε με νόημα ότι του κάνει εντύπωση που η κα Τζάκρη μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για διεθνισμό, ενώ η Αριστερά έχει στις δικές της αρχές και πατριωτισμό και διεθνισμό.

Στην ερώτηση αν θα καθαιρεθεί από τη θέση της, ο κ. Φίλης είπε ότι είναι απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η κυρία Τζάκρη οφείλει να δώσει απαντήσεις.

«Άπατρις» είναι χαρακτηρισμός έξω από το ήθος της Αριστεράς===Ρωτήθηκα προ ολίγου από τους δημοσιογράφους Μ. Κούτρα…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Φίλης στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Από τα στρατοδικεία του εμφυλίου

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Μπίστης έγραψε:

«Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν είμαστε απάτριδες». Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι «αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου».

Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές».

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Μπίστης στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Από το καλό στο καλύτερο

Αλλά και η Αννέτα Καββαδία δεν άφησε να πέσει κάτω η φράση περί διεθνισμού ως κατηγορίας από την Θεοδώρα Τζάκρη και θυμίζοντας τον προηγούμενο καβγά που είχε ξεσπάσει εντός ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση της κας Τζάκρη που έδειχνε το δρόμο της εξόδου προς τα στελέχη της αριστερής αντιπολίτευσης, τόνισε:

«Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…».

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά…

Δημοσιεύτηκε από Anneta Kavadia στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στο ΠΑΣΟΚ

Αιχμηρή ήταν και η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου ο οποίος επίσης άφησε αιχμές για το γεγονός ότι κατέχει πόστο αναπληρωτή τομεάρχη η Θεοδώρα Τζάκρη για την οποία όπως είπε δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται, καθώς εκφράζει απόψεις σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου στο facebook έχει ως εξής:

«Ο διεθνισμός τίτλος τιμής…. Διάβασα από ανάρτηση ενός αγαπημένου φίλου και συντρόφου ότι η κατηγορία «διεθνιστής» είναι τίτλος τιμής για πολλές και πολλούς από μας. Συμφωνώ απολύτως. Είναι τίτλος τιμής, ταυτοτικό στοιχείο για κάθε αριστερό και αριστερή, οδηγός σε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά σίγουρα αναγκαίο.

Κάποιοι, κάποιες, κάποια εντέλει, δεν συμφωνεί μαζί μας. Δικαίωμα… Δικαίωμα, αλλά να… προσάπτεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνισμό, σαν να είναι περίπου ο νέος Τρότσκι, ε, αγγίζει και ίσως ξεπερνά κάθε όριο. Τον «μακεδονομάχο» Μητσοτάκη. τη Νέα Δημοκρατία των Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη. Ε….

Η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το «πατριωτικό», το «βυθίστε…», σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται….

Όχι, έχει καταλάβει, αλλά δεν το θέλει, δεν το αγαπάει, δεν το πιστεύει και θέλει πάση θυσία να το αλλάξει. Γι’ αυτό και μέσα στο κατακαλόκαιρο χτύπησε και ζήτησε να τελειώνουμε με τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να μπούμε στην κανονικότητά που έχει στο μυαλό της, σε κάτι «μπατριωτικούς» και κεντρώους αδιέξοδους δρόμους.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα Δημοκρατία έχουμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά, για πάρα πολλά. Αλλά θα το κάνουμε, το κάνουμε ήδη, από τη σκοπιά της αριστερής, ριζοσπαστικής, φιλειρηνικής και διεθνιστικής μας αντίληψης.

Αυτά αγαπητή μου…. Μία από τις πολλές, πάρα πολλές, αριστερίζουσες (και αντιεθνικιστικές παρακαλώ) εκκρεμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καββαδία, επαναφέροντας με τη σειρά της τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» ως πεδίο σύγκρισης και … σύγκρουσης με τους «πασοκογενείς».

Ο διεθνισμός τίτλος τιμής….Διάβασα από ανάρτηση ενός αγαπημένου φίλου και συντρόφου ότι η κατηγορία “διεθνιστής”…

Δημοσιεύτηκε από Panos Lambrou στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πηγή

About ingr