Home / Ειδήσεις / Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Τί αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Τί αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σε οικονομία και άμυνα φαίνεται πως θα προσανατολιστεί η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ- Hellexpo 2020.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει  τα σχέδια της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες όσον αφορά πρωτοβουλίες  για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας Κορωνοιού και για την ενίσχυση της Άμυνας .

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν τα φορολογικά και τις εισφορές. 

Ειδικότερα, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, έχουν στόχο την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μείωση των εισφορών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, ενώ είναι πολύ πιθανή όχι η απλή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά η πλήρης αναστολή καταβολής της. 

Οι ελαφρύνσεις που έχει σχεδιάσει το οικονομικό επιτελείο στοχεύουν στην στήριξη όσων έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά, και την στήριξη υγειών επιχειρήσεων προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη της οικονομίας. 

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων για τους επόμενους μήνες, ενώ θετικά νέα αναμένονται και για τους συνταξιούχους με την καταβολή των αναδρομικών τους επόμενους μήνες.

Σε ό,τι  αφορά την ενίσχυση της άμυνας της χώρας οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε 3 άξονες.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας των ανακοινώσεων θα αφορά τα εξοπλιστικά ενώ ο δεύτερος άξονας θα έχει να κάνει με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς τα νέα όπλα- νέες επενδύσεις θα απαιτήσουν και περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για τον χειρισμό τους. 

Τέλος το τρίτο σκέλος των ανακοινώσεων θα αφορά την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την ενίσχυση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά πιθανό ακόμη θεωρείται ο πρωθυπουργός στις ανακοινώσεις του να εξειδικεύσει και τον τρόπο με τον οποίον θα εμβαθύνει με την Γαλλία η αμυντική συνεργασία,περισσότερο.

Πηγή: skai.gr

About skaigr