Home / Ειδήσεις / Μητροπολίτης Ιερόθεος σε ΣΚΑΪ: Όταν με εμβολίασε ο… Θεούλης – Πώς βίωσα τον εμβολιασμό

Μητροπολίτης Ιερόθεος σε ΣΚΑΪ: Όταν με εμβολίασε ο… Θεούλης – Πώς βίωσα τον εμβολιασμό

Για την προσωπική εμπειρία του από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ενώ χαριτολογώντας επιβεβαίωσε ότι τον εμβολίασε νοσηλευτής ονόματι… Θεούλης!

«Όταν πήγα να εμβολιαστώ μου είπε η προϊσταμένη, πρέπει να ήταν η διευθύντρια αναισθησιολογίας νομίζω, μου είπε ότι θα σας εμβολιάσει σεβασμιότατε νοσηλευτής που λέγεται Θεούλης. Και μάλιστα μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν το επιλέξαμε, αλλά ήταν τυχαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Με εμβολίασε, δεν αισθάνθηκα απολύτως τίποτα ούτε το μικρό τσίμπημα ούτε αυτό το αισθάνθηκα μέχρι το βραδύ απολύτως τίποτα δεν είχα. Την άλλη μέρα το πρωί λίγο στο μέρος εκείνο επειδή φαίνεται είχε συγκεντρωθεί το υγρό, όπως γίνεται με τα εμβόλια, μέχρι να αραιωθεί να πάει στο σώμα είχα απλώς μια ένδειξη ότι κάτι είναι εκεί… Τίποτα περισσότερο ούτε πόνο, ούτε πυρετό, γιατί μου έλεγαν ότι θα υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις δεν αισθάνθηκα απολύτως τίποτα. Μάλιστα, φίλος μου καθηγητής από ΗΠΑ τις σε μεγάλο ερευνητικό κέντρο μου είπε ότι ‘αν σας πονάει λίγο βάλτε λίγο πάγο για να μην πρηστεί’. Δεν χρειάστηκε ούτε αυτό να κάνω». 

«Το ποίμνιό μου μού λέει ‘σας ζηλεύουμε’» ανέφερε δε. 

Ο κ. Ιερόθεος έκανε μάλιστα λόγο για μεγάλες επιτυχίες της επιστημονικής κοινότητας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού που οδήγησαν στα εμβόλια. «Από την πρώτη στιγμή κατόρθωσαν το να απομονώσουν να διαβάσουν και να γνωρίσουν τη γενετική αλληλουχία, το DNA, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Η δεύτερη επιτυχία ήταν ότι οι επιστήμονες είδαν με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο την τρισδιάστατη δομή της πρωτεΐνης ακίδος με την όποια ο ιός μπαίνει στο κύτταρο και γι’ αυτό έφτιαξαν γρήγορα τα εμβόλια». 

«Πήγε να παρατηρηθεί σύγκρουσις θεολογίας – επιστήμης, κι αυτό ήταν λάθος. Ποτέ δεν συγκρούεται η θεολογία με την επιστήμη. Η θεολογία δέχεται την επιστήμη, και η επιστήμη πρέπει να δέχεται τη θεολογία. Είναι διαφορετικά όρια» υπογράμμισε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr