Home / Προτεινόμενα / Με πτώση τρίτη συναπτή συνεδρίαση ο Dow – Απώλειες για S&P 500 και Nasdaq

Με πτώση τρίτη συναπτή συνεδρίαση ο Dow – Απώλειες για S&P 500 και Nasdaq

Σε στενό πλαίσιο διακύμανσης συνέχισε και στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street με τα ραντάρ των επενδυτών να είναι στραμμένα στα αυριανά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για το μήνα Μάιο. 
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,44%, κλείνοντας με πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο S&P 500 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,18%, παρότι ενωρίτερα κινείτο πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά του, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq γύρισε και αυτός σε αρνητικό έδαφος κλείνοντας με πτώση 0,09%.

Η βαριά βιομηχανία και ο τομέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών γνώρισαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των κλάδων του S&P 500, παρασύροντας σε πτώση το σύνολο της αγοράς. Σε αυτό συνέβαλε η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κάτω από το επίπεδο του 1,50% για πρώτη φορά από το Μάιο. 
Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε να συνεχιστεί και σήμερα η «μανία» με τις μετοχές «meme», με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε νέα ονόματα, όπως Clean Energy Fuels, ωθώντας τη μετοχή της σε άνοδο 31%. Ωστόσο, η μετοχή της Clover Health, η οποία ενισχύθηκε 85% στην χθεσινή συνεδρίαση, γύρισε σήμερα σε πτώση 23% προς το τέλος της συνεδρίασης. 

Αρκετοί στη Wall Street πιστεύουν τώρα ότι το τελευταίο επεισόδιο με τις μετοχές «meme» θα περιοριστεί σε μερικές μετοχές και όχι σε μία, όπως είχε συμβεί τον Ιανουάριο με την GameStop. 
Επίσης, ανοδικά κινήθηκε και ο κλάδος υγείας, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, με τις μετοχές των Merck, Twitter και Adobe να καταγράφουν άνοδο από 1,5% έως 1,8%. Την καλύτερη επίδοση σημείωσε η μετοχή της Fox Corp. με άνοδο 2,3%. 
Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι πιέσεις στις τιμές θα είναι κάτι προσωρινό, καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει δυναμικά από την πανδημία του κορωνοϊού. 
«Οι αμερικανικές μετοχές είναι εγκλωβισμένες σε ένα στενό πλαίσιο διακύμανσης από τα μέσα Απριλίου και δεν φαίνεται ότι θα βγουν από αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι επενδυτές θέλουν να διαπιστώσουν πόσο μεγάλη θα είναι η πίεση και τι αντίκτυπο θα έχει στις μετοχές μία απόφαση της Fed να αρχίσει να αποσύρει μέτρα στήριξης», αναφέρει ο Εντουαρντ Μόια, αναλυτής της Oanda. 
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για το Μάιο προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει άνοδο 4,7% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones. Τον Απρίλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε αυξηθεί 4,2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2008. 
moneyreview.gr
 

Money Review

Πηγή

About moneyreview