Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Με δυο μήνες καθυστέρηση η απόφαση για το Προολυμπιακό

Με δυο μήνες καθυστέρηση η απόφαση για το Προολυμπιακό

Με περίπου δίμηνη καθυστέρηση, στις 19/1/2016, θα ανακοινωθεί τελικά που θα γίνουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά. Αργεί και η κλήρωση.

Επικαλούμενη «τεχνικούς λόγους», τους οποίους δεν διευκρίνισε, η FIBA ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες πως η απόφαση για το πού θα φιλοξενηθούν τα Προολυμπιακά Τουρνουά θα καθυστερήσει. Αρχική ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης είχε δοθεί η 23η Φεβρουαρίου, ωστόσο τελικά η απόφαση μετατίθεται για τις 19 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει αναβολή και στην κλήρωση για τα τρία τουρνουά, που θα γίνει πλέον στις 26 Ιανουαρίου.

Τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν 4-10 Ιουλίου θα κρίνουν και τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελλάδα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση, αλλά λόγω οικονομικής στενότητας δεν προχωρά. Ενδιαφέρον εξέφρασαν επίσης Τσεχία, Γερμανία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ήδη στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχουν εξασφαλίσει θέση 15 χώρες μέσω των πρωταθλημάτων κάθε ηπείρου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (από το Ευρωμπάσκετ). Οι υπόλοιπες είναι οι Ανγκόλα, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Σερβία και Τυνησία.

Απομένουν άλλες τρεις χώρες για να συμπληρωθούν οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα τρία Προολυμπιακά. Αν κάποια από τις Ελλάδα, Τσεχία, Ιράν, Ιταλίας, Μεξικού, Φιλιππίνων και Σερβίας αναλάβουν να φιλοξενήσουν το τουρνουά, τότε ένα επιπλέον εισιτήριο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στις επιλαχούσες ομάδες από τα πρωταθλήματα των ηπείρων τους (π.χ. αν είναι η Ελλάδα, θα παίξει στο Προολυμπιακό και η όγδοη του Ευρωμπάσκετ Λετονία).

πηγή sport fm

About m bonsu