Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μετανιωμένος ή απατεώνας του crypto; Η απολογία του Sam Bankman-Fried στο Twitter

Μετανιωμένος ή απατεώνας του crypto; Η απολογία του Sam Bankman-Fried στο Twitter

Τη δική του εκδοχή για τα όσα οδήγησαν στην κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και μία νέα κρίση του crypto, δίνει μέσω μηνυμάτων του στο Twitter ο ιδρυτής της εταιρείας, Sam Bankman-Fried.
Ο άλλοτε δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του crypto, ο οποίος είναι αντιμέτωπος όχι μόνο με την πλήρη κατάρρευση της αυτοκρατορίας του και την απώλεια της περιουσία του, αλλά και με υποψίες περί απάτης, προανήγγειλε ότι θα πει τη δική του εκδοχή των γεγονότων με μία σειρά από αινιγματικά tweets, τα οποία τελικά έγραφαν τη φράση «Τι ΕΓΙΝΕ».

Χθες, πρόσθεσε άλλα 18 tweets στο thread, εξηγώντας ότι σκοπεύει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σώσει τα χρήματα των πελατών του, μιλώντας για το πόσο δύσκολο είναι να ρυθμιστεί η βιομηχανία του crypto και θυμίζοντας ότι πριν την κατάρρευση του FTX βρισκόταν στο εξώφυλλο κάθε περιοδικού. «Αποκτήσαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και γίναμε απρόσεκτοι», ομολόγησε.  
Όπως εξήγησε, η εταιρεία του διαχειριζόταν τζίρο 10 δισ. δολαρίων την ημέρα πριν μερικές εβδομάδες, αλλά υπήρχε υπερβολικά μεγάλη μόχλευση, μεγαλύτερη από ό,τι είχε συνειδητοποιήσει. Ένα bank run και η κατάρρευση της αγοράς εξάντλησαν τη ρευστότητα.

15) A few weeks ago, FTX was handling ~$10b/day of volume and billions of transfers.
But there was too much leverage–more than I realized. A run on the bank and market crash exhausted liquidity.
So what can I try to do? Raise liquidity, make customers whole, and restart.
— SBF (@SBF_FTX) November 16, 2022

Τι μπορεί να κάνει τώρα; Να αντλήσει ρευστότητα, να επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες και να αρχίσει ξανά από την αρχή, γράφει.
«Είναι απαίσιο. Λυπάμαι πραγματικά που τα πράγματα κατέληξαν όπως κατέληξαν. Και όπως είπα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα φτιάξω», τόνισε.

26) Well, that gives some color, I guess.
It sucks. I’m really sorry that things ended up as they did. And as I said–I’m going to do everything I can to make it more right.
— SBF (@SBF_FTX) November 16, 2022

Βέβαια, δεν είναι πια CEO της χρεοκοπημένης FTX, κάτι το οποίο οι νέοι υπεύθυνοι της εταιρείας έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν. Και επιπλέον, τον περιμένουν για να τον ανακρίνουν τόσο οι αμερικανικές αρχές όσο και οι αρχές στις Μπαχάμες, όπου βρίσκεται, καθώς εκεί είναι η έδρα της επιχείρησής του.

20) I was on the cover of every magazine, and FTX was the darling of Silicon Valley.
We got overconfident and careless.
— SBF (@SBF_FTX) November 16, 2022

«Θα έχεις πολύ καιρό να τα ξεκαθαρίσεις στη φυλακή», του έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Κάποιοι έχασαν τα πάντα. Δεν σου αξίζει συμπόνοια, είσαι 30 χρόνων. Η θέση σου είναι στη φυλακή», έγραψε ένας άλλος.
moneyreview.gr 
Διαβάστε επίσης: 
Ο Sam Bankman-Fried δεν είναι ο νέος Warren Buffett: Ο αυτοκράτορας του crypto είναι γυμνός
Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto
Ο Michael Novogratz προειδοποιεί: Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει για το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview