Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο ιταλικό ποδόσφαιρο!

Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο ιταλικό ποδόσφαιρο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα των ιταλικών Αρχών με την ονομασία “Offside” σε 35 ομάδες της χώρας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών την περίοδο 2009-2013.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 64 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους και νυν γενικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζαν Κλοντ Μπλαν, οι ποδοσφαιριστές Εζέκιελ Λαβέτσι, Ντιέγκο Μιλίτο, Τσίρο Ιμόμπιλε, ενώ στην λίστα φαίνεται πως βρίσκεται και του γνώριμού μας από την θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα, Κρίστιαν Τσάβες, ο οποίος παλαιότερα είχε αγωνιστεί στη Νάπολι.

Μάλιστα, κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Μίλαν, προκειμένου να κατασχεθούν έγγραφα που θα βοηθήσουν στην έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, οι Αρχες κάνουν λόγο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο με βασικό στόχο την απόκρυψη υπέρογκων ποσών από μετακινήσεις παικτών, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/305322/megalo-skandalo-forodiafugis-sto-italiko-podosfairo/#ixzz3yMgkNLp3
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati