Home / Κόσμος / Μαριούπολη: Αναβάλλεται για τη Δευτέρα η απομάκρυνση αμάχων – 100 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί

Μαριούπολη: Αναβάλλεται για τη Δευτέρα η απομάκρυνση αμάχων – 100 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί

Ένα σχέδιο απομάκρυνσης των αμάχων από περιοχές της κατεστραμμένης ουκρανικής πόλης της Μαριούπολης εκτός από τη χαλυβουργία Azovstal αναβάλλεται για τις 08.00 τοπική ώρα το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης.
Παράλληλα, σχεδόν 100 άμαχοι κατευθύνονται προς «το έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία», ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η απομάκρυνση των αμάχων από το Azovstal άρχισε. Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων κατευθύνεται προς το ελεγχόμενο έδαφος (από την Ουκρανία). Αύριο θα τους υποδεχτούμε στη Ζαπορίζια» δυτικά της Μαριούπολης, έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Ria Novosti είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι 40 πολίτες απομακρύνθηκαν σήμερα από το έδαφος του εργοστασίου Azovstal, που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό, και μεταφέρθηκαν σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο της Μόσχας στα ανατολικά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ria Novosti, όλοι όσοι απομακρύνθηκαν έχουν εγκατασταθεί σε έναν καταυλισμό με σκηνές στο χωριό Μπεζιμενέ, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Μαριούπολης και των ρωσικών συνόρων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ βοήθησαν στην επιχείρηση εκκένωσης.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 80 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πελώρια χαλυβουργία Azovstal.
«Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο συγκρότημα της χαλυβουργίας Azovstal, σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τα μέρη της σύγκρουσης», ανακοίνωσε σήμερα ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γενεύη, χωρίς περισσότερες πληροφορίες.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Στη Ζαπορίζια φτάνουν οι πρώτοι άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοφστάλ στην Μαριούπολη
Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη
Την ελευθερία του Τύπου υπερασπίζεται ο Πάπας Φραγκίσκος
Πυρκαγιά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην Ουκρανία – Ένας τραυματίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview