Home / Ειδήσεις / Μαλαισία: Κι άλλα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν

Μαλαισία: Κι άλλα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν

Κι άλλα συντρίμμια αεροσκάφους φέρεται να βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Ανάμεσά τους ήταν και ένα παράθυρο, μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων και φύλλα αλουμινίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Λιόου Τιόνγκ Λάι είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν τα νέα συντρίμμια ανήκουν πράγματι στην πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. «Μπορώ μόνο να πω ότι πρόκειται για συντρίμμια αεροσκάφους» σημείωσε.

Ωστόσο, το κέντρο συντονισμού της έρευνας στην Αυστραλία ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχουν δοθεί πολλά αντικείμενα στις Αρχές της Ρεϊνιόν. «Αν και αυτά θα εξεταστούν, κανένα δεν μοιάζει να ανήκε σε αεροσκάφος» σημείωσε η ανακοίνωση.

Την Τετάρτη η Μαλαισία επιβεβαίωσε ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο νησί ανήκει πράγματι στην μοιραία πτήση MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από 515 ημέρες.

Ο Λιόου είπε ότι έχουν περισυλλεγεί αρκετά αντικείμενα στο νησί, τα οποία έχουν σταλεί στις γαλλικές Αρχές, προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Μετά την ανακάλυψη του τμήματος του φτερού σε ακτή του Ρεϊνιόν, ερευνητές και εθελοντές «χτενίζουν» τις ακτές, προκειμένου να ανακαλύψουν τυχόν συντρίμμια.

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι η Μαλαισία ζήτησε από τις Αρχές στα γειτονικά νησιά -ανάμεσά τους στον Μαυρίκιο και την Μαδαγασκάρη να ξεκινήσουν έρευνες στις ακτές τους, σε μία προσπάθεια να επεκταθεί η έρευνα.

«Τώρα έχουμε απτές αποδείξεις ότι η πτήση MH370 έλαβε τραγικό τέλος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι μία απομακρυσμένη, αφιλόξενη και επικίνδυνη περιοχή» είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

Η μοιραία πτήση εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Δράμα χωρίς τέλος για τους συγγενείς

Όταν βρέθηκε το τμήμα του φτερού του αεροσκάφους, οι συγγενείς των θυμάτων -η πλειοψηφία των οποίων ήταν Κινέζοι- ξεκαθάρισαν τι είναι αυτό που θέλουν: βεβαιότητα. «Δεν θέλουμε να ακούσουμε εγγυήσεις από ορισμένες χώρες για 99% πιθανότητα» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. «Θέλουμε επιβεβαίωση 100%».

Αλλά και η ανακοίνωση ότι το φτερό του αεροσκάφους προέρχεται πράγματι από το μοιραίο Boeing 777 προσέφερε μικρή ανακούφιση στους συγγενείς.

«Βρείτε τους ανθρώπους. Υποπτευόμαστε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους μπορεί να είναι ψεύτικα» είπε ο Λιου Κουν στο πρακτορείο Reuters. Ο μικρότερος αδελφός του επέβαινε στο αεροσκάφος.

«Τμήματα αεροσκάφους χρησιμοποιημένα θα μπορούσαν αν βρίσκονται εκεί, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

Την καχυποψία προκάλεσε δήλωση του αντιεισαγγελέα του Παρισιού, ο οποίος έκανε λόγο για «ισχυρές ενδείξεις» ότι το φτερό προέρχεται από το χαμένο Boeing, αλλά όχι για βεβαιότητα.

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500017294#ref=latestarticles

About basilis progressive