Home / Κόσμος / Μαζεύεις κοχύλια στην παραλία; Θα πληρώσεις πρόστιμο

Μαζεύεις κοχύλια στην παραλία; Θα πληρώσεις πρόστιμο

Περισσότερα από 100 κιλά από άμμο, πέτρες και κοχύλια που είχαν μαζέψει τουρίστες από τις παραλίες της Σαρδηνίας κατέσχεσαν οι ιταλικές αστυνομικές αρχές πέρυσι, μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους επιχείρησαν να πάρουν μαζί τους ένα αναμνηστικό από τις διακοπές τους.
Όπως ανακοίνωσε το σώμα της οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza, τα «κλοπιμαία» επιστράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις παραλίες από όπου είχαν αφαιρεθεί.

Η λευκή άμμος της Σαρδηνίας προστατεύεται, κάτι που σημαίνει ότι οι τουρίστες που την παίρνουν από τις παραλίες αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η αστυνομία, 41 άτομα πλήρωσαν πρόστιμο από 500 έως 3.000 ευρώ για την κλοπή άμμου και κοχυλιών.

Ακόμα και σε μία δύσκολη χρονιά, με λίγους τουρίστες, οι αστυνομικές αρχές που πραγματοποιούσαν ελέγχους στο αεροδρόμιο της Σαρδηνίας καθώς και σε διάφορες ιστοσελίδες που πουλάνε την άμμο, κατέσχεσαν 100 κιλά.
Ο νόμος που καθιστά παράνομη την αφαίρεση άμμου από τις παραλίες της Σαρδηνίας ισχύει από το 2017, καθώς τα περιστατικά κλοπής είχαν γίνει τόσο συχνά ώστε άρχιζαν να λαμβάνουν προβληματικές διαστάσεις.
Οι παραλίες με ροζ ή πολύ λευκή άμμο είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις κλοπές.  
Τον Σεπτέμβριο του 2020, Γάλλος τουρίστας αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ αφότου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο μεταφέροντας περίπου δύο κιλά άμμου στις βαλίτσες του.
Ένα ζευγάρι Γάλλων ήρθε αντιμέτωπο με την απειλή φυλάκισης το 2019, αφότου 14 πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν περίπου 40 κιλά λευκής άμμου βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.
moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Money Review

Πηγή

About moneyreview