Home / Ειδήσεις / Λιβύη : Συνεργασία με την Ιταλία στον αμυντικό τομέα

Λιβύη : Συνεργασία με την Ιταλία στον αμυντικό τομέα

Συμφωνία για συνεργασία στον αμυντικό τομέα υπεγράφη στη Ρώμη, στην έδρα του Γενικού Επιτελείου του ιταλικού στρατού. Τη συνεργασία επισημοποίησαν με την υπογραφή τους ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι και ο Σαλαχουντίν Αλ Ναμρούς. επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων

«Αυτή μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη συνεδρίαση της κοινής ιταλο -λιβυκής επιτροπής, η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον διάλογό μας και να αποφασίσουμε -από κοινού- τις προτεραιότητες και τον τρόπο με τον οποίο η Ιταλία θα στηρίξει την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης», δήλωσε ο Γκουερίνι.

Παροχή στήριξης

Η συμφωνία προβλέπει παροχή στήριξης, από μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης, στον υγειονομικό τομέα και ιδίως στους στρατιωτικούς γιατρούς, την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης του Αλ Σάρατζ και την εκκαθάριση ναρκοθετημένων περιοχών.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, με αναφορά πάντα στη Λιβύη, μιλώντας σε διπλωματικό φόρουμ, δεν έκρυψε την ανησυχία του «για τη δραστηριότητα επιρροής η οποία αναπτύσσεται από τρίτες χώρες».

«Επικράτηση πολιτικής λύσης»

«Τόσο εκείνοι που στήριξαν την κυβέρνηση της Βεγγάζης, όσο και εμείς, που προσφέραμε στήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, πρέπει να στοιχηματίσουμε στην επικράτηση της πολιτικής λύσης» πρόσθεσε, τέλος, η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρίνα Σερένι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr