Home / Ειδήσεις / Ληστεία-θρίλερ δύο ωρών σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Ληστεία-θρίλερ δύο ωρών σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Μάσκες σιλικόνης φορούσαν οι ληστές

Σύμφωνα με πληροφορίες άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ – Άνοιξαν με οξυγόνο θυρίδες πελατών που ήταν στο υπόγειο – Σε «πανικό» η Αστυνομία – Το modus operandi δείχνει τρομοκρατία

Ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» έγινε σήμερα το μεσημέρι στους Αμπελοκήπους, μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ. Τέσσερις ένοπλοι, πιθανότατα με καλάσνικοφ, εισέβαλαν διαδοχικά, ο ένας μετά τον άλλο, σε τράπεζα στη λεωφόρο Κηφισίας, ο πρώτος στις 14.15 το μεσημέρι και με διαφορά μερικών λεπτών, οι υπόλοποι. Οι ληστές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες σιλικόνης που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, και όχι πολιτικών προσώπων, όπως είπαν υπάλληλοι της τράπεζας, προφανώς υπό το καθεστώς του σοκ που είχαν υποστεί, αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα όπλα των ληστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα χρήματα των ταμείων και του χρηματοκιβωτίου -το συνολικό ποσό παραμένει άγνωστο- οι ληστές επιχείρησαν να διαρρήξουν και θυρίδες που βρίσκονται στο υπόγειο του καταστήματος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν τρυπάνια οξυγόνου και κατάφεραν να ανοίξουν 21 θυρίδες.

Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κατάστημα 8 υπάλληλοι και πέντε πελάτες. Οι δράστες ζήτησαν από τη διευθύντρια του καταστήματος να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και ζήτησαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν, ενώ απέκλεισαν την έξοδο για τους πελάτες, κρατώντας τους ομήρους.

Οι δράστες έδειξαν ότι δεν είχαν κανένα λόγο να βιάζονται, αφού βγήκαν τελικά από την τράπεζα στις 4.00′, δηλαδή, περίπου 2 ώρες αργότερα. Τότε, αφότου έφυγαν, ενημερώθηκε η αστυνομία.

Το modus operandi των δραστών δημιουργεί τη βάσιμη υπόνοια ότι πιθανότητα δεν είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη ληστεία έχει «άρωμα» τρομοκρατίας για αυτό το λόγο έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν, πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί ή ακόμη και καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συμπράξει με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου στη διάπραξη ληστειών με στόχο την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου».

Στην προκειμένη περίπτωση, η «σιγουριά» των δραστών και η ψυχραιμία με την οποία έδρασαν, αφού έφτασαν στο σημείο να παραμείνουν μέσα στο υποκατάστημα για περίπου 2 ώρες, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς. Οι ληστές, όχι μόνο απαίτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και όλα τα ταμεία του υποκαταστήματος, αλλά κατέβηκαν στο υπόγειο αναζητώντας θυρίδες, ανοίγοντας τελικά, 21 από αυτές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα ταμεία της τράπεζας οι ληστές άρπαξαν περίπυ 60.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να καταφέρουν να εξιχνιάσουν τη ληστεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, οι δράστες φέρονται να έχουν απομακρυνθεί με τα πόδια από την τράπεζα, αλλά είναι άγνωστο αν σε κοντινό σημείο τους περίμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι τους διευκόλυναν στην ασφαλή απομάκρυνσή τους.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis