Στο σηπτικό δωμάτιο του Νοσοκομείου Λαμίας ξημέρωσε ο 68χρονος κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (28/12) αισθάνθηκε δύσπνοια λόγω κοροναϊού και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα.

Πρόκειται για έναν από τους τρεις κρατουμένους των Φυλακών Λάρισας οι οποίοι είχαν πάει με μεταγωγή στο Δομοκό προκειμένου να προστατευθούν από τον κοροναϊό που έχει κατακλύσει το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης.

Ωστόσο στο τεστ που τους έγινε στις 14 Δεκεμβρίου εμφανίσθηκαν θετικοί οι δύο εκ των τριών, ενώ σύμφωνα με το lamiareport.gr  πλέον είναι και οι τρεις θετικοί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας ο 68χρονος χρειάζεται νοσηλεία και σε αυτό το σημείο και με PCR θετικό άρχισαν τα προβλήματα, λόγω έλλειψης ειδικών μονάδων. Το Νοσοκομείο Λαμίας έχει εκδηλώσει την αδυναμία νοσηλείας περιστατικών που χρήζουν φύλαξης, καθώς ο μοναδικός προβλεπόμενος χώρος χρησιμοποιείται από τους κρατούμενους που δεν έχουν covid-19.

Σύμφωνα με το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, από τη στιγμή που προέκυψε θέμα για το που θα νοσηλευτεί κρατούμενος με κοροναϊό, το Νοσοκομείο δε θα αφήσει ασθενή στο δρόμο και θα διαθέσει δωμάτιο, η φύλαξή του όμως καθίσταται και προβληματική και επικίνδυνη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο