Home / GREEN ECONOMY / Κώστας Σκρέκας: Ρεαλιστικό ένα πλαφόν 150-200 ευρώ στο φυσικό αέριο 

Κώστας Σκρέκας: Ρεαλιστικό ένα πλαφόν 150-200 ευρώ στο φυσικό αέριο 

Ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ δεν είναι ουσιαστικά πλαφόν, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά το οποίο θα συζητηθεί η πρόταση της Ευρωπαικής Επιτροπής για τα όρια τιμών στις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 
«Χρειάζεται ένας πιο ρεαλιστικός μηχανισμός» τόνισε ο κ. Σκρέκας, σημειώνοντας πως ακόμη και τον Αύγουστο που είχαμε τα υψηλότερα επίπεδα τιμών ο μηχανισμός που προτείνει η Κομισιόν δεν θα είχε ενεργοποιηθεί. 

«Να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό που θα μας βοηθήσει να ρίξουμε τις τιμές… αγοράζουμε σαν Ευρώπη το πιο ακριβό φυσικό αέριο στον κόσμο χωρίς λόγο και πρέπει να δράσουμε άμεσα», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ένα πλαφόν στα 150-200 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι ρεαλιστικό μέτρο που θα προετοιμάσει την Ευρώπη τόσο για αυτό τον χειμώνα όσο και για τον επόμενο. 
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις των χωρών της Β. Ευρώπης ότι ένα χαμηλό πλαφόν θα καταστρέψει την αγορά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως έτσι και αλλιώς η αγορά φυσικού αερίου δεν λειτουργεί σωστά. «Δεν υπάρχουν θεμελιώδεις λόγοι για αυτές τις τιμές. Δεν υπάρχει λόγος που αγοράζουμε με διπλάσια τιμή το φυσικό αέριο», τόνισε. 

«Δεν πρόκειται να χάσουμε ούτε ένα μόριο φυσικού αερίου ως Ευρώπη. Ο μηχανισμός μπορεί να λειτουργεί με τέτοιον τρόπο που θα εξασφαλίζει πως το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να έρχεται στην Εύρωπη, έχουμε πλοία γεμάτα με LNG που περιμένουν να ξεφορτώσουν». 
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Νέο μπρα ντε φερ για το φυσικό αέριο στις Βρυξέλλες – Η θέση της Ελλάδας
Κ. Σκρέκας: Στόχος το πλαφόν κάτω από τα 200 ευρώ στο ρωσικό αέριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview