Home / Αστυνομικά / Κύκλωμα – «μαμούθ» διακίνησης μεταναστών, με φερόμενη ΜΚΟ και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Κύκλωμα – «μαμούθ» διακίνησης μεταναστών, με φερόμενη ΜΚΟ και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Τεράστιο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο είχε φτάσει στο σημείο να διατηρεί ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όπως και μια φερόμενη ΜΚΟ με το όνομα «Χαρά», εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τη Europol.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί, ενώ κατηγορούνται ακόμα 48, που διαμένουν στην Ελλάδα και επιπλέον 51 που διαμένουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Από την δράση του κυκλώματος τα τελευταία δύο χρόνια προέκυψαν κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία ξεπλένονταν σε όμιλο εταιρειών που είχε συστήσει το κύκλωμα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στην οδό Γερανίου, ένα εστιατόριο στον ίδιο δρόμο, ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Ομόνοια, όπως και ένα γραφείο που έκανε μεταφορά χρημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχηγός είναι υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος με τα στοιχεία της ταυτότητάς του ίδρυσε τη φερόμενη ΜΚΟ «Χαρά» με σκοπό να προσεγγίζει…πελάτες. Υπολογίζεται ότι οι δουλέμποροι εξυπηρετούσαν 15 μετανάστες τον μήνα, στους οποίους παρείχαν πλαστά διαβατήρια τα οποία έμοιαζαν σαν γνήσια.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι ο όμιλος εταιρειών για το ξέπλυμα των χρημάτων είχε γίνει νόμιμα και μάλιστα τα στοιχεία που αναζητήθηκαν στην εφορία ήταν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των δραστών.

Σήμερα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος στη Γαλλία και ακόμα τρία στην Τσεχία. Στην Ελλάδα η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Ερμής» και έγινε σε περιοχές κυρίως γύρω από την Ομόνοια. Οι αμοιβές για τα πλαστά έγγραφα κυμαίνονταν από 100 έως 3.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν στείλει τουλάχιστον 500 πλαστά διαβατήρια με κούριερ σε πάρα πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis