Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε άρχισε την παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης, από την οποία και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του.

Προσερχόμενος στο μέγαρο της ιταλικής βουλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και με αναφορά στην αποχώρηση του κόμματος Ματέο Ρέντσι από την κυβέρνηση, ο Κόντε δήλωσε: «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην χώρα και στα μέλη του κοινοβουλίου».

Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στην Γερουσία, θεωρείται αβέβαιο.

«Δεν θεωρώ ότι  μπορεί να μην έκανα λάθη. Αλλά προσπάθησα, με όλες τις δυνάμεις μου, να προσφέρω τη μέγιστη δυνατή προστασία στους πολίτες μας», τόνισε ο Κόντε κατά την ομιλία του στην βουλή της Ρώμης.

«Το να προστατέψουμε ως κύρια προτεραιότητα την δημόσια υγεία, ώστε να διατηρηθεί και ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή», πρόσθεσε.

Παράλληλα υπογράμμισε : «καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουμε την κρίση αυτή. Τώρα, όμως, γυρίζουμε σελίδα. Η χώρα μας αξίζει μια κυβέρνηση η οποία να χαρακτηρίζεται από συνοχή και να μπορέσει να εργασθεί ακούραστα για την ευημερία των πολιτών και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, πρόκειται για μήνυμα με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στον οποίο ο Κόντε δείχνει να θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για διάλογο και για επιστροφή του εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο