Home / Ειδήσεις / Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στo MEGA : «Πρέπει να μάθουμε και στο θέατρο να υπάρχουμε με τον κοροναϊό»

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στo MEGA : «Πρέπει να μάθουμε και στο θέατρο να υπάρχουμε με τον κοροναϊό»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (21/9) καλεσμένος ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μιλώντας μεταξύ άλλων για την πολυαναμενόμενη παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, που θα ζωντανέψει τον Οκτώβριο στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, το εγχείρημα αυτό αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τις θεατρικές σκηνές, καθώς μιλάει για την Ελλάδα του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα και για ανθρώπους που πέρασαν πολύ μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες.

«Άνθρωποι που άντεξαν, δημιούργησαν και τα κατάφεραν. Όπως τα κατάφεραν αυτοί, έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο θίασος είναι 20μελής και αποτελείται από έξοχους ηθοποιούς, όπως η Μαρία Καβογιάννη και η Μαρία Κίτσου.

Για τα κλειστά θέατρα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υποστήριξε πως αυτό που φοβίζει τους υγειονομικούς είναι ο απόλυτος αριθμός των θεατών, ωστόσο αν τηρούνται σωστά τα μέτρα, το θέατρο μπορεί να γίνει χώρος με σχετικά μεγάλη ασφάλεια για τους θεατές του.

«Πρέπει να μάθουμε και στο θέατρο να υπάρχουμε με τον κοροναϊό», είπε σχετικά .

Την παράσταση ξεκίνησε να την ετοιμάζει κατά τη διάρκεια της καραντίνας και είχε δύο στόχους. Αφενός να φτιάξει μια διασκευή που να στέκεται ως αυτόνομο έργο τέχνης και να έχει μία αξία σήμερα και αφετέρου να μην μοιάζει σε καμία περίπτωση με τη διασκευή του Σταμάτη Φασουλή. Για το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος.

Για τον ίδιο το δίδαγμα του έργου σχετίζεται με την ευτυχία και τη ζωή. Όπως είπε:

«Η ευτυχία σαν στόχος είναι προβληματικός, δεν υπάρχει ευτυχία, αλλά ζωή, η οποία είναι μια συνεχής κίνηση, ένας στρόβιλος με προβλήματα, ατυχίες, δυστυχίες. Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς στη ζωή του είναι να μάθει να αγαπά αυτόν τον στρόβιλο που είναι η ζωή. Η ζωή προχωρά και συνεχίζεται όποια δυστυχία κι αν βρεθεί μπροστά μας».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»:

Πηγή

About ingr