Home / Ειδήσεις / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ψηφίζω μέτρα, δεν συνεργάζομαι με το ΣΥΡΙΖΑ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ψηφίζω μέτρα, δεν συνεργάζομαι με το ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από μήνες, όσο περνά ο χρόνος μεγαλώνει ο λογαριασμός των μέτρων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εμείς δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε το δημοσιονομικό πακέτο, δικός τους είναι ο λογαριασμός, ο ίδιος ο Τσίπρας και η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να ψηφίσουν τα μέτρα. Εμείς κρατήσαμε την χώρα όρθια, αλλά σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε έναν πολύ βαρύ λογαριασμό για την καθυστέρηση του κ. Τσίπρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εθνικής συνεννόησης , ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πάντα επιδιώκει την συνεννόηση, κατηγόρησε όμως τον Αλέξη Τσίπρα πως την έχει τορπιλίσει επενδύοντας σε προσωπικές επιθέσεις. «Δεν υπάρχει δυστυχώς το πεδίο για εθνική συνεννόηση. Έχουμε απέναντι μας ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό που επενδύσει στον διχαστικό λόγο. Έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει στη λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα πει την αλήθεια στο λαό. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα συγκροτήσω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Σε αυτή δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα του δομή. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι 100% αφοσιωμένη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια Δεν θα χωράνε προσωπικές ατζέντες» είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τη λύση της απλής αναλογικής ως «καταστροφική».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού εναντίον του ότι επέδειξε αντεθνική στάση κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορεί να το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας, «ο ίδιος που πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι θα στείλει επιστολή και δεν θα τηρήσει τις εθνικές δεσμεύσεις και όταν έλεγε ότι δεν θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να κατηγορεί εμένα για αντεθνική στάση. Εγώ στο Βερολίνο είπα ότι πρέπει να τελειώσει η συζήτηση για Grexit, διεκδκίησα την ένταξη της χώρας στοπ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και παρουσίασα το δικό μας σχέδιο για την ελληνική οικονομία».

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, είναι μόνιμο το αίτημα μας για εκλογές» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην ουσία η Κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο, το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ. Όταν υπάρχουν μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος, όταν δεσμεύεται η χώρα, ναι, στο μυαλό μου αυτό είναι ένα πρόσθετο μνημόνιο».

Υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

«Τα μέτρα δεσμεύουν την ελληνική Κυβέρνηση, εγώ δεν θα στείλω επιστολή ότι δεν τα αναγνωρίζω όταν έθρω στην εξουσία, αυτά τα έκανε ο κ. Τσίπρας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η καθυστέρηση προκαλεί πρόσθετα μέτρα για τα οποία ευθύνονται και οι δανειστές. Υπάρχουν ευθύνες και στους δανειστές, κάποιες από τις απαιτήσεις τους είναι υπερβολικές, όμως όταν εμείς είμαστε ασυνεπείς, προκαλούμε αυτές τις απαιτήσεις τους».

Σε ότι αφορά την συζήτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αν και όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «εμείς θα μειώσουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, έχοντας έναν αυστηρό λόγο 1:5 προσλήψεων με αποχωρήσεις για μια πενταετία», τονίζοντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ «χτίζεται ένας κομματικός στρατός συμβασιούχων με προσδοκίες μονιμοποίησης», υποστηρίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό έστω και με καθυστέρηση

«Έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Έχω κάνει την αυτοκριτική μας. Είχα πει ότι η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια. Υπάρχουν ευθύνες αλλά δεν μπορώ να αναγνωρίσω ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό έστω και με καθυστέρηση. Ο Παπανδρέου χωρίς να το καταλάβει μας οδήγησε σε τραγικές συνθήκες. Ο Καραμανλής είχε το θάρρος να πει την αλήθεια, να ζητήσει θυσίες, και συναίνεση. Χρέος της αντιπολίτευσης είναι να λέει την αλήθεια έστω και αν είναι σκληρή. Δεν θέλω κανείς να γυρίσει να μου πει αλλά είπες και άλλα έκανες. Εγώ πρωταγωνιστής σε βιντεάκι σαν αυτά του Τσίπρα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνω» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

About Andreas Chondros