Home / Ειδήσεις / Κυκλώνας Ιανός : Υπερχείλισε ο Πάμισος – Συναγερμός στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

Κυκλώνας Ιανός : Υπερχείλισε ο Πάμισος – Συναγερμός στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

Συναγερμός σήμανε στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων μετά την υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Με σειρήνες…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Οργανο και αποφάσισε μέσω περιπολικών με σειρήνες και μεγαφωνική, να ενημερωθούν οι κάτοικοι προκειμένου βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Οι υπηρεσίες και ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ λεωφορείο πιθανότατα της ΣΜΥ θα φτάσει στον οικισμό ώστε να συνδράμει στην περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ζιώγας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κρανιάς, ο διευθυντής της Αστυνομίας Στέργιος Νίντος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Δημήτρης Γαλάνης, εκπρόσωπος της ΣΜΥ καθώς και ο πρόεδρος της ΤΚ Καλυβίων Παναγιώτης Λαγάρας.

Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα

Μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα, 500 μέτρα μακριά από τις πρώτες οικίες, ενώ φαίνεται πως δεν απειλούνται σπίτια παρά μόνο κτηνοτροφικές μονάδες.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Γόμφοι, το Παλαιολονάστηρο και ο Παραπόταμος.

Πηγή

About ingr