Home / BUSINESS & FINANCE / Κυβερνοασφάλεια: Η Apple προσφέρει νέες επιλογές για την ασφάλεια δεδομένων και συνομιλιών

Κυβερνοασφάλεια: Η Apple προσφέρει νέες επιλογές για την ασφάλεια δεδομένων και συνομιλιών

Η Apple σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν πιο ασφαλείς δικλίδες για τις φωτογραφίες και τις σημειώσεις που αποθηκεύονται στην υπηρεσία iCloud και να απαιτούν ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας κατά την είσοδο από μια νέα συσκευή, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.
Οι επικείμενες επιλογές, μαζί με ένα ακόμα μέτρο ασφαλείας για το πρόγραμμα συνομιλίας iMessage της Apple, απευθύνονται ιδιαίτερα σε διασημότητες, δημοσιογράφους, ακτιβιστές, πολιτικούς και άλλα άτομα υψηλού προφίλ που αποτελούν «αγαπημένο» στόχο των χάκερ, δήλωσε η εταιρεία.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone δήλωσε ότι αν και δεν έχει αντιληφθεί παραβιάσεις σε διακομιστές iCloud ή ανταλλαγές iMessage, οι απόπειρες hacking αυξάνονται.
Οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη δωρεάν Προηγμένη Προστασία Δεδομένων για την αποθήκευση στο iCloud μέχρι το τέλος του έτους. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η Apple δεν μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν φωτογραφίες, σημειώσεις, φωνητικά σημειώματα και περίπου 20 άλλους τύπους δεδομένων, εάν ξεχάσουν τον κωδικό πρόσβασής τους και αυτό θα επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο το επόμενο έτος.

Η επιλογή να απαιτείται η σύνδεση ενός κουμπιού ασφαλείας σε μια νέα συσκευή για την πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Apple αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο έτος. Η ανταγωνίστρια Google της Alphabet Inc υποστηρίζει ήδη τέτοια κλειδιά περιεχομένου, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον βιομηχανικό οργανισμό FIDO και κοστίζουν περίπου 25 δολάρια.
Στο iMessage, οι συνομιλίες μεταξύ χρηστών που θα ενεργοποιούν τη νέα δυνατότητα το επόμενο έτος θα λαμβάνουν αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις σχετικά με μη αναγνωρισμένες συσκευές που ενδεχομένως κατασκοπεύουν την ανταλλαγή. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να επαληθεύουν χειροκίνητα ότι η επικοινωνία τους είναι ασφαλής με την αντιστοίχιση των κωδικών ασφαλείας. Ασφαλείς υπηρεσίες συνομιλίας όπως το Signal προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview