Η Κούβα, επίσημα η Δημοκρατία της Κούβας, είναι μια χώρα που περιλαμβάνει το νησί της Κούβας, καθώς και την Isla de la Juventud και πολλά μικρά αρχιπελάγη.

Γεωγραφία

Η Κούβα βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική όπου συναντιούνται η Θάλασσα της Καραϊβικής, ο Κόλπος του Μεξικού και ο Ατλαντικός Ωκεανός.

Βρίσκεται ανατολικά της χερσονήσου Γιουκατάν (Μεξικό), νότια της πολιτείας της Φλόριντα και νότια από τις Μπαχάμες των ΗΠΑ, δυτικά της Hispaniola και βόρεια της Τζαμάικας και των Νήσων Καϊμάν.

Η Αβάνα είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα. Άλλες μεγάλες πόλεις περιλαμβάνουν το Σαντιάγο της Κούβας και το Καμαγιού.

Σύμφωνα με το en.wikipedia, η επίσημη περιοχή της Δημοκρατίας της Κούβας είναι 109.884 τετραγωνικά χιλιόμετρα (42.426 τετραγωνικά μίλια). Το κύριο νησί της Κούβας είναι το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής, με έκταση 104.556 τετραγωνικά χιλιόμετρα (40.369 τετραγωνικά μίλια).

Η Κούβα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στην Καραϊβική μετά την Αϊτή, με πάνω από 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Φυσικά δεν απουσιάζει σε καμία περίπτωση ο φυσικός πλούτος της και οι μαγευτικές παραλίες για επίσκεψη όλον τον χρόνο (εκτός από την περίοδο των lockdown και της πανδημίας).

Φώτο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο