Αντιδραστικό και άδικο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή.

Πανεπιστήμια υπό συνεχή παρακολούθηση

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο που φέρνει νέους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού και εντείνει την καταστολή στα πανεπιστήμια απευθύνθηκε στα κυβερνητικά έδρανα λέγοντας  χαρακτηριστικά:

«Τα μέτρα αυτά θα μείνουν τελικά στα χαρτιά, θα μείνουν ανενεργά. Θυμηθείτε το αυτό που σας λέμε». Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας αφού τόνισε ότι η πανεπιστημιακή λειτουργία με το εν λόγω νομοσχέδιο τίθεται υπό συνεχή παρακολούθηση θύμισε ότι κάρτα φοιτητή επεδείκνυαν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια επί χούντας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας στη Βουλή για την εκπαίδευση έχουν ως εξής:

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στους δρόμους της Αθήνας εκπαιδευτικοί, νέοι γονείς, φοιτητές διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Και έχουν δίκιο και ξέρετε ότι έχουν δίκιο. Ενώ κρατάτε κλειστά τα πανεπιστήμια, φέρνετε ένα νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού μας και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια.

»Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο το παρουσίασαν από κοινού Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης αποδεικνύει τον αντιδραστικό του περιεχόμενο. Η αντίληψή σας ότι η ένταση της καταστολής θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία είναι τουλάχιστον για γέλια.

»Μήπως καλύτερα θα έπρεπε να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρούνε τους χρυσαυγίτες που κρύβονται; Λέμε τώρα…

Άδικο και αντιδραστικό

»Το πρόβλημα είναι η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Για να μη θυμηθώ πως, κάρτα φοιτητή δείχναμε στο χωροφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στα χρόνια της χούντας.

»Είναι άδικο, αντιδραστικό, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση, να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης του φοιτητικού κινήματος με τις παραβατικές συμπεριφορές. Είναι άδικο να μπαίνουν φραγμοί στις σπουδές των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

»Είναι άδικο και αντιδραστικό να ανακοινώνετε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα παιδιά, να περιορίζετε τις επιλογές των μαθητών.

Το άδικο δεν θα στεριώσει

»Υποκρίνεστε ότι σας ενδιαφέρει το μορφωτικό τους επίπεδο, αλλά το λύκειο το έχετε καταντήσει εσείς και οι προηγούμενοι ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο. Το ότι δεν βάλατε τον περιορισμό στους σημερινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβηθήκατε αντιδράσεις, δείχνει άλλωστε και τη δύναμη που έχουν οι ίδιοι οι αγώνες της νεολαίας.

»Ξέρετε πολύ καλά ότι το άδικο δεν θα στεριώσει γιατί υπάρχουν αγώνες, υπάρχουν συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, άλλοι αγωνιζόμενοι μέσα στο κίνημα. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, κάτι παραπάνω ξέρει και ο κύριος υπουργός ΠΡΟΠΟ. Τα μέτρα αυτά θα μείνουν τελικά στα χαρτιά, θα μείνουν ανενεργά. Θυμηθείτε το αυτό που σας λέμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο