Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Κορυφή η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Σουάρεζ

Κορυφή η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Σουάρεζ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα διατηρήθηκε η Μπαρτσελόνα, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Ειμπάρ στο ”Κάμπ Νου” για την 9η αγωνιστική της Primera Division.

Η Ειμπάρ μάλιστα τόλμησε να προηγηθεί στο σκορ με τον Μπαστόν στο 10′ λεπτό μετά απο κλέψιμο στα όρια της μεσαίας γραμμής και υποδειγματική αντεπίθεση στη συνέχεια. Η Μπαρτελόνα δεν μπορούσε παρά να μην τρομάξει απέναντι σε μια τέτοια αντίπαλο και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στην ισοφάριση στο 21′ λεπτό με τον Σουάρεζ να σκοράρει με κεφαλιά μετά από μπαλιά πάρε-βάλε του Σάντρο. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48′ με τον Ουρουγουανό στράικερ να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ να μην δυσκολεύεται να νικήσει τον Ριέσγο. Στο 83′ λεπτό ο Χαβιέρ Μαστεράνο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση προς τον διαιτητή του αγώνα και υπάρχει κίνδυνος να χάσει τα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, ανάμεσα τους όπου βρίσκεται και το ντέρμπι με τη Ρεάλ. Ο Λούις Σουάρεζ δεν έλεγε να αφήσει ευκαιρία να πάει χαμένη, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το τρίτο της ομάδας του στο 85′ λεπτό μετά απο άψογο κατέβασμα της μπάλας με το στήθος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ακόμα πιο ωραίο τελείωμα της φάσης με ευθύβολο σουτ για το τελικό 3-1. Με το χθεσινό χατ-τρικ ο Σουάρεζ έφτασε τα 7 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με τον Νολίτο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας μόλις ένα γκολ λιγότερο απο τον Νεϊμάρ που είναι πρώτος με 8.

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης οι ”Μπλαουγκράνα” έστειλαν μήνυμα στήριξης προς τον Γιόχαν Κρόιφ, που διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες, φορώντας πορτοκαλί μπλούζες που έγραφαν ”Περαστικά Γιόχαν”.

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

 

About Kostas Athanasoulis