Home / Ειδήσεις / Κοροναϊός : Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι στις «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας

Κοροναϊός : Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι στις «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας

Το φάντασμα του κοροναϊού πλανάται πάνω από την Αττική με τους κατοίκους πολλών περιοχών να είναι τρομοκρατημένοι. Στον Αγιο Παντελεήμονα μετά τα όσα συνέβησαν στο γηροκομείο οι κάτοικοι κυκλοφορούν παντού με μάσκα, χαρακτηρίζουν την περιοχή τους υγειονομική βόμβα και ζητούν τοπικό lock down.

Αν και το μέτρο για μάσκες παντού δεν έχει εφαρμοστεί στον Άγιο Παντελεήμονα, οι κάτοικοι παίρνουν τα δικά τους μέτρα, φορώντας μάσκες παντού και σε κάθε τους μετακίνηση.

Ο εντοπισμός τόσο των κρουσμάτων στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων αλλά κυρίως τα 20 θετικά rapid test μόνο χθες, πολλαπλασίασαν την αγωνία στους κατοίκους.

Οι περιοχές του κέντρου της Αθήνας που παραμένουν στο κόκκινο είναι:

  • Άγιο Παντελεήμονας
  • Κυψέλη
  • Πλατεία Βικτωρίας
  • πλατεία Ομονοίας
  • Μεταξουργείο
  • πλατεία Βάθη

Έκδηλη είναι και η ανησυχία των πολίτων για τα κρούσματα και μεταξύ μεταναστών που ζουν στη χώρα μας με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στον τρόπο διαβίωσής τους. Καθώς αναγκάζονται να μένουν πολλά άτομα σε μικρά διαμερίσματα.

Μεγάλος αριθμός των κάτοικων της περιοχής κυκλοφορούν με μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο.

Η περιοχή, όπως λένε οι κάτοικοι, έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Ενδεικτική είναι η εικόνα του σιντριβανιού μπροστά στην εκκλησία.

Οι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής είναι ανήσυχοι και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μετρά πριν να είναι αργά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Πηγή

About ingr