Home / Ειδήσεις / Κοροναϊος : Αυξάνονται τα κρούσματα – «Μοναχικές οι φετινές γιορτές», λέει ο Βατόπουλος

Κοροναϊος : Αυξάνονται τα κρούσματα – «Μοναχικές οι φετινές γιορτές», λέει ο Βατόπουλος

Μετά το Πάσχα και τα φετινά Χριστούγεννα προμηνύονται διαφορετικά λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι ειδικοί μιλούν για Χριστούγεννα με περιορισμούς στις οικογενειακές συναθροίσεις, συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού καθώς και περιττών μετακινήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σημείωσε πως «η γενική κατεύθυνση είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε τις οικογένειες να γιορτάσουν στα σπίτια τους, ενδεχομένως μαζί με μία ακόμα οικογένεια».

Ωστόσο, ο κ. Πέτσας δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες τονίζοντας πως είναι δύσκολο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

«Οι γιορτές θα είναι μοναχικές φέτος για να μην θρηνήσουμε θύματα» τόνισε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Αναφορικά με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων ο κ. Βατόπουλος σχολίασε ότι «μια παράμετρος που πρέπει να μετρηθεί είναι η κινητικότητα και αυτά τα πράγματα πρέπει να σταθμιστούν». «Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα όταν πάει κάποιος να ψωνίσει. Εγώ θα έλεγα να μην ανοίξει τίποτα, αλλά εγώ έχω μια θεώρηση περισσότερο από πλευράς δημόσιας υγείας» σημείωσε, λέγοντας πως η απόφαση να ανοίξουν κάποια καταστήματα ήταν πολιτική για να κινηθεί λίγο η οικονομία.

Ερωτηθείς πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας εξηγεί: «Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι η κατανομή τους αλλά και το πόσο αντέχει το σύστημα υγείας. Καλό είναι να μην αρρωσταίνει κάποιος. Αυτή τη στιγμή μας κατηγορούν δύο ομάδες ανθρώπων, εκείνοι που λένε ότι πήραμε υπερβολικές αποφάσεις και καταστρέψαμε την οικονομία και εκείνοι που μας κατηγορούν ότι δεν πήραμε υπερβολικές αποφάσεις και καταστρέψαμε την υγεία».

Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο Open είναι σημαντικό να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. «Η συνισταμένη των όσων βλέπουμε είναι ότι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη τίποτα. Συνολικά η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα και ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες. Το Πάσχα το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας, το ίδιο νομίζω θα συμβεί και τα Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr