Yπερμεγέθης κομήτης που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να προέρχεται από άλλο ηλιακό σύστημα κινείται επί του παρόντος προς τον ήλιο.

Ο «διαστημικός βράχος, ο οποίος έχει πλάτος 3,7 μίλια (έξι χιλιόμετρα), δηλαδή όμοιο μέγεθος με το όρος Κιλιμάντζαρο, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1986 με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου τηλεσκοπίου από χαρτόνι.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά πρόκειται να κάνει την πλησιέστερη εδώ και πάνω από μισή δεκαετία, προσέγγισή του στον ήλιο,σήμερα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να έχει σταλεί σε μια περίεργη τροχιά αφού εκτινάχθηκε από το αρχικό του ηλιακό σύστημα από τη βαρύτητα ενός γιγάντιου εξωπλανήτη.

Ακριβώς επειδή ο κομήτης έχει χαρακτηριστεί ως ασυνήθιστος επειδή έχει χαμηλά επίπεδα άνθρακα και περιέχει λιγότερο από 1,5 τοις εκατό των αναμενόμενων επιπέδων χημικού κυανογόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής ανάλυσης, οι επιστήμονες έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να προέρχεται από άλλο ηλιακό σύστημα.

Οι επιστήμονες ελπίζουν τώρα να είναι σε θέση να ξεκλειδώσουν περισσότερα από τα μυστικά του διαστημικού βράχου, καθώς κάνει το ταξίδι του προς εμάς, για ακόμη μια φορά.

Αυτήν τη στιγμή παρακολουθείται  από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, η οποία τον παρακολουθούσε επίσης όταν έκανε την πλησιέστερη προσέγγιση στον ήλιο το 1996, το 2002, το 2007, το 2012 και το 2017.

Πηγή: skai.gr