Home / Διεθνή / Κοινές προτάσεις για την μεταναστευτική κρίση θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες το Παρίσι και το Βερολίνο

Κοινές προτάσεις για την μεταναστευτική κρίση θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες το Παρίσι και το Βερολίνο

Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες «κοινές προτάσεις» όσον αφορά τη φιλοξενία και την κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, την ίδια ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο συμφωνούν να υπάρξουν δεσμευτικές ποσοστώσεις ώστε τα βάρη να μοιραστούν εξίσου μεταξύ των «28».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και σύμφωνα με τις αξίες της» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. «Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, με τις οικογένειές τους, φεύγουν για να γλιτώσουν από πολέμους και διώξεις. Χρειάζονται διεθνή προστασία», συνεχίζει το κείμενο.

Η γαλλογερμανική πρωτοβουλία έχει επίσης ως στόχο «να διασφαλιστεί η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και να παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη και συνεργασία»τόσο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες αυτοί όσο και σ’ εκείνες από τις οποίες διέρχονται.

About m bonsu