Home / Ειδήσεις / Κλειστό το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λόγω έλλειψης γιατρών

Κλειστό το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λόγω έλλειψης γιατρών

Στον «αέρα» το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Αθήνα
Κλειστό για ένα 24ωρο, σήμερα Πέμπτη, παραμένει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με εντολή του διευθυντή της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστου Κατσίνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω «παντελούς απουσίας γιατρών» στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Συγκεκριμένα, ο εκτελών χρέη διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστος Κατσίνας γνωστοποίησε ότι «σήμερα 3 Μαρτίου 2016 το νοσοκομείο θα παραμείνει κλειστό δεν θα δέχεται κανένα πολίτη που θα ζητήσει οποιαδήποτε περίθαλψη».

Όπως εξήγησε ο κ. Κατσίνας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδηγήθηκε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση «εξαιτίας της παντελούς απουσίας ιατρών στα ΤΕΠ (τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την 3η ΥΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας».

Κατά τη διάρκεια της νύκτας, τα ΤΕΠ παρέμειναν ανοικτά χάριν στην εθελοντική παρουσία του αντιπεριφερειάρχη υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, ο όποιος έκανε τη νυκτερινή εφημερία.

Επίσης εδώ και τρεις ημέρες παραμένει κλειστή η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και οι 28 ασθενείς που νοσηλεύονται θα παραμείνουν έως ότου λάβουν εξιτήριο. Σήμερα το μεσημέρι έχει ανακοινωθεί έκτακτη σύσκεψη στο χώρο του νοσοκομείου, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τον δήμο, οι εκπρόσωποι των καρκινοπαθών, των ατόμων με αναπηρία, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΗ, αφού το νοσοκομείο προσφέρει άμεσες υπηρεσίες υγείας σε μια βιομηχανική περιοχή με περισσότερους από οκτώ χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο κ. Κατσίνας δήλωσε ακόμη ότι «έληξε η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών που κάλυπταν τη λειτουργία του ΤΕΠ, ενώ οι γενικοί γιατροί που υπηρετούν σε κέντρα Υγείας αρνήθηκαν να μετακινηθούν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου».

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το άλλο μεγάλο νοσοκομείο της Π.Ε. Κοζάνης, το Μαμάτσειο, όπου ο εκτελών χρέη διοικητή, Λάζαρος Αποστολίδης (γιατρός) δήλωσε ότι «τα ΤΕΠ του νοσοκομείου παραμένουν κλειστά, λόγω έλλειψης ειδικών και ειδικευόμενων ιατρών».

Ο κ. Αποστολίδης ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ενώ κάποιοι γνώριζαν την οριακή κατάσταση λειτουργίας των νοσοκομειακών μονάδων αλλά και των ΤΕΠ έδωσαν άδειες σε ειδικευόμενους γιατρούς να παρακολουθήσουν σεμινάρια. Έτσι, δύο ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου μας που εφημεριακά κάλυπταν τη λειτουργία των ΤΕΠ θα απουσιάζουν για ένα μήνα. Δυστυχώς η απουσία τους δεν αναπληρώθηκε».

Ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Σταύρος Γιαννακίδης τόνισε ότι «η άμεση λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να βρεθεί μόνο από την παρουσία στο εφημεριακό πρόγραμμα λειτουργίας των ΤΕΠ των γενικών ιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Vassilis Batzis