Home / Βίντεο / Κλείνουν τους δρόμους

Κλείνουν τους δρόμους

Ξεκίνησε και επίσημα ο χορός κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή, την ημέρα των εκλογών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και θα τεθούν σε ισχύ με την ψήφιση των αντίστοιχων εφαρμοστικών νόμων.

Αγρότες από Καβάλα, Δράμα, Ροδόπη, Σέρρες, Μάλγαρα, Πιερία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Λακωνία και Λαμία ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και όπως σχεδιάζεται από το συντονιστικό τους όργανο η κορύφωση των κινητοποιήσεων θα γίνει την Κυριακή σε εκλογικά κέντρα και μεθοριακούς σταθμούς.

Ήδη, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεί και συγκεκριμένα, στους Κήπους (Φέρες), στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείου Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στη δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

Μάλιστα σήμερα στις 20.00 το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσουν και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, στην Χαλάστρα για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν, ενώ την ίδια ώρα και αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεδριάζουν στα Βασιλικά για τον ίδιο λόγο.

Μπλόκο στους Κήπους

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο τελωνείο των Κήπων και από τις 14.00 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτρέπουν τη διέλευση φορτηγών, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα στον κλάδο.

Aστυνομική παρουσία στον Έβρο

Παρέταξαν τα τρακτέρ στην Κατερίνη

Στην περιοχή της βόρειας εισόδου της Κατερίνης απέναντι από το ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ” οι πρώτοι αγρότες έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους και αναμένεται να ενισχυθεί το αγροτικό μπλόκο.

Επίσης το απόγευμα πρόκειται να σχηματισθεί κι άλλο μπλόκο στην περιοχή του Βαρικού Λιτοχώρου με αγρότες από τα χωριά του δήμου Δίου Ολύμπου.

Στην Κομοτηνή με τα τρακτέρ τους

Τη φωνή και τις δυνάμεις τους ένωσαν σήμερα το πρωί οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Κομοτηνής και του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ο Συνεταιρισμός των Καπνοπαραγωγών, όπως επίσης ο Σύλλογος των Κτηνοτρόφων. Τα μέλη των ανωτέρω συλλόγων έδωσαν το πρωί στον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής.

Στο μπλόκο της Αλαμάνας

Το μπλόκο της Αλαμάνας δε θα μπορούσε να μην συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τα δυσβάσταχτα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου από τον κόμβο της Ανθήλης έκανε λόγο για προειδοποιητικές κινητοποιήσεις ακόμη και ανήμερα των εκλογών με κεντρικό σύνθημα από το μπλόκο στην κάλπη.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας κατέβασαν την Τετάρτη τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ανθήλης, χωρίς να κλείσουν τον δρόμο.

Οργανώνονται και σε άλλες περιοχές

Με θύλακες σε Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα μετρούν δυνάμεις ενόψει της βροντερής κινητοποίησης που προγραμματίζουν για την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα είπε στο AgroNews, o επικεφαλής του Πανελλήνιου Συντονιστικού Χρήστος Γκόντιας, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

«Αφού συγκεντρωθούμε με τα τρακτέρ μας στα σημεία που έχουμε επιλέξει, θα γίνουν οι κατά τόπους συνελεύσεις και, σε κοινή γραμμή, όλοι μας θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που θα έχουμε αποφασίσει», πρόσθεσε.

Κάλεσμα βιοκαλλιεργητών

Εν τω μεταξύ, οι Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών και Νέων Αγροτών Λακωνίας καλούν όλους τους Λάκωνες Αγρότες και Κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

«Η παρουσία όλων των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων κρίνεται επιτακτικά απαραίτητη μακριά από κόμματα και πολιτικές. Το σύνθημα μας είναι “ο Αγρότης στο χωράφι και το προϊόν στο ράφι”».

Αποφασίζει η ΠΕΚ, σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι Αττικής

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11.30, στην Παλλήνη, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους της Αττικής στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ Λεωφόρο Μαραθώνος, Παλλήνη).

πηγή

About gus_maverick