Home / Ειδήσεις / Κι όμως…ο Καμμένος έχει αποκαλέσει την πΓΔΜ «Μακεδονία». Και μάλιστα πριν το περιστατικό με τον Μουζάλα

Κι όμως…ο Καμμένος έχει αποκαλέσει την πΓΔΜ «Μακεδονία». Και μάλιστα πριν το περιστατικό με τον Μουζάλα

Στο ίδιο «ατόπημα» με τον Γιάννη Μουζάλα, την παραίτηση του οποίου ζητά πεισματικά, φαίνεται να υπέπεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος πριν από λίγες μόλις εβδομάδες και συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου.

Στο βίντεο από την εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» λοιπόν, στην οποία εμφανίστηκε ο κ.Καμμένος στις 25/2/2016 φαίνεται να κάνει την ίδια…«γκάφα» με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτική Πολιτική, αφού πάνω στη βιασύνη του αποκάλεσε και αυτός την πΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Κανείς βέβαια δεν ζήτησε τη δική του παραίτηση, παρά το γεγονός μάλιστα πως διατηρεί και το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το «γεγονός» πέρασε απαρατήρητο…

Όπως θα ακούσετε και στο διαθέσιμο βίντεο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρει τρεις φορές τη λέξη «Μακεδονία». Στις δύο πρώτες (στο 27:29 και στο 27:53) μπορεί κανείς, βάσει των συμφραζομένων να υποθέσει καλή τη πίστει πως με τον όρο «Μακεδονία» αναφέρεται στην αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Η τρίτη αναφορά του όμως (στο 28:24) μάλλον δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αναφερόμενος λοιπόν στον κ.Μητσοτάκη σχολιάζει: «…οι θέσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα είναι “ναι” στο σχέδιο Ανάν, είναι “ναι” στο να βρούμε σύνθετο όνομα για την Μακεδονία». Φυσικά, η γεωγραφική περιοχή της βορείου Ελλάδας, δεν χρήζει αναζήτησης κανενός «σύνθετου ονόματος», άρα ο κ.Καμμένος δεν μπορεί παρά να αναφέρεται στην πΓΔΜ.

Πηγή : huffingtonpost.gr

About Kostas Athanasoulis