Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / «Κιβωτός του Κόσμου»: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Οι προνοιακές δομές στο επίκεντρο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Οι προνοιακές δομές στο επίκεντρο

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 9.30 το πρωί. Οι προνοιακές δομές και η «Κιβωτός του Κόσμου» θα τεθούν στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και του Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη. Στόχος είναι να εξεταστεί το πλαίσιο και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών όσο θα διαρκέσει η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών στη δομή.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται καθώς υπάρχουν μαρτυρίες πρώην τροφίμων της «Κιβωτού», ενώ η εισαγγελία Ανηλίκων ερευνά τις καταγγελίες για περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στη δομή.
Σημειώνεται ότι στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες για ξυλοδαρμό. Στο κάδρο των Αρχών έχουν μπει τέσσερα πρόσωπα. Το πρώτο είναι στέλεχος της ΜΚΟ σε βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών που φιλοξενούνταν στη δομή. Το στέλεχος αυτό ταξίδευε σε όλες τις δομές της Οργάνωσης στην Ελλάδα ενώ διερευνώνται και οι επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές εκτός Αθηνών. Τα άλλα τρία ήταν παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό» και πλέον εργάζονται στη ΜΚΟ.

Ιερώνυμος: Δεν έχουμε καμία σχέση με τη ΜΚΟ
Σε δήλωση για την υπόθεση του π. Αντωνίου Παπανικολάου και της «Κιβωτού του Κόσμου» προέβη ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει ότι χθες το απόγευμα διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου».
Μάλιστα, επεβλήθη, με απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, απαγόρευση ιεροπραξιών στον πατέρα Αντώνιο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Επιπρόσθετα, τονίζει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Τέλος, υπογραμμίζει ότι «η Εκκλησία και εγώ προσωπικά, θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».
«Κιβωτός του Κόσμου»: Ανύπαρκτα τα περιστατικά – Ψευδείς και αβάσιμες οι καταγγελίες
Η οργάνωση υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες «να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο» άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση, από την οποία – όπως σημειώνει – δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο.
Μάλιστα, η «Κιβωτός» κάνει λόγο για «ανύπαρκτα περιστατικά» και χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «εντελώς ψευδείς και αβάσιμες», ενώ αναφέρει ότι οι αρχές δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με την οργάνωση.
«Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του», σημειώνεται.
Παράλληλα, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η «Κιβωτός του Κόσμου» επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για «ψευδείς και συκοφαντικές» καταγγελίες, ενώ προειδοποιεί ότι θα απαντήσει με μήνυση.
με πληροφορίες από kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview