Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / «ΚΑΥΤΟΣ» ΣΑΝ CURRY
"ΚΑΥΤΟΣ" ΣΑΝ CURRYΣαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο Stephen Curry επέστρεψε σημειώνοντας δύο μεγάλα ρεκόρ με τους 40 πόντους που έβαλε στο Portland! Το αρχικό πλάνο ήταν να παίξει περίπου 25 λεπτά. Έπαιξε 36’34». Ο Steve Kerr δεν ήθελε να πιέσει τον Stephen Curry, γι’ αυτό και δεν τον ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα για πρώτη φορά ...

«ΚΑΥΤΟΣ» ΣΑΝ CURRY

"ΚΑΥΤΟΣ" ΣΑΝ CURRY

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο Stephen Curry επέστρεψε σημειώνοντας δύο μεγάλα ρεκόρ με τους 40 πόντους που έβαλε στο Portland!

Το αρχικό πλάνο ήταν να παίξει περίπου 25 λεπτά. Έπαιξε 36’34». Ο Steve Kerr δεν ήθελε να πιέσει τον Stephen Curry, γι’ αυτό και δεν τον ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα για πρώτη φορά από τις 7 Μαρτίου 2012. Πως ανταποκρίθηκε; Έγινε ο δεύτερος παίκτης τα τελευταία 30 χρόνια που έβαλε 40 πόντους σε αγώνα των Playoffs, ερχόμενος από τον πάγκο!

Τι κι αν είχε 0/9 τρίποντα και 6/18 σουτ συνολικά επί τρία δωδεκάλεπτα… Ο Curry έβαλε 27 από τους 40 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και στην παράταση (συμπεριλαμβανομένων των 12 πρώτων των Warriors στο έξτρα πεντάλεπτο), έχοντας 10/14 σουτ και 5/7 τρίποντα! Οι 17 πόντοι που πέτυχε στην παράταση αποτελούν νέο ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος για τα Playoffs, συνθλίβοντας μάλιστα το προηγούμενο, το οποίο κατείχε ο Clyde Drexler (13) από έναν αγώνα των Blazers με τους Lakers το 1992.

Ο Curry, o Van Exel και ο Fred Brown

Οι 40 πόντοι που πέτυχε συνολικά ισοφάρισαν επίσης την επίδοση του Nick Van Exel στις 10 Μαΐου 2003, όταν είχε σημειώσει κι αυτός 40 ερχόμενος από τον πάγκο σε ένα παιχνίδι του Dallas στο Sacramento. Ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε περισσότερους πόντους σε αγώνα Playoffs χωρίς να έχει ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα ήταν ο Fred Brown, σε έναν αγώνα του Seattle με το Phoenix το 1976. Ο Brown είχε πετύχει 45 εκείνο το βράδυ…

“Αγαπώ αυτό το παιχνίδι και λατρεύω τον ανταγωνισμό. Πραγματικά μου είχε λείψει πολύ το να βρίσκομαι εκεί έξω με τους συμπαίκτες μου” δήλωσε μετά τη νίκη των Warriors επί των Blazers. “Κάποια στιγμή θα έβρισκε το ρυθμό του”, σχολίασε από τη μεριά του ο Klay Thompson για τον Curry. “Είναι πιθανότατα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών”.

Έβαλε περισσότερους από… Portland, Miami και Toronto!

Στην παράταση του τέταρτου αγώνα ο Curry έβαλε τρεις πόντους παραπάνω απ’ ότι ΟΛΟ το Portland (14)! Κι αν δεν σας εντυπωσιάζει αυτό, διαβάστε και το εξής: στο άλλο παιχνίδι της ημέρας το Miami και το Toronto σημείωσαν ΜΑΖΙ δύο πόντους λιγότερους (15) από τον Curry! Παράλληλα, ο σούπερ σταρ των Warriors επέκτεινε το σερί των αγώνων στα Playoffs με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα 43 και χρειάζεται άλλο ένα για να ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ του Reggie Miller.

“I’m back, I’m back” φώναζε στην παράταση, έπειτα από ένα εύστοχο τρίποντο. Ok, Steph, το καταλάβαμε.

Πηγή: sport 24


Πηγή: http://sportsite.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%83%CE%B1%CE%BD-curry/

About Pasxalis Fragos