Home / Ειδήσεις / Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Το σχέδιο των συλλήψεων και οι οικειοθελείς προσελεύσεις ενόχων (vid)

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Το σχέδιο των συλλήψεων και οι οικειοθελείς προσελεύσεις ενόχων (vid)

Σε ετοιμότητα, βρίσκονται οι αρχές προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψη των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής  μόλις δοθεί η σχετική εντολή.

Στον αστυνομικό σχεδιασμό των συλλήψεων πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχα, εάν αυτά δεν εμφανιστούν στο δικαστήριο, περιλαμβάνεται πλέον η στενότερη επιτήρηση τους προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα διαφυγής τους κυρίως στην επαρχία αλλά ακόμη και εκτός ή εντός συνόρων, ακτοπλοϊκώς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την αστυνομία, η ώρα των συλλήψεων ή των αυθόρμητων προσελεύσεων πλησιάζει .

Με βάση το παραπάνω, αξίζει να αναφερθεί το περιστατικό της οικειοθελούς προσέλευσης, δύο καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης, στο αστυνομικό τμήμα Περάματος σήμερα το πρωί.

Τα δύο αυτά άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παρουσιάστηκαμν με την πρόθεση να παραδοθούν, δηλώνοντας πως είναι στη διάθεσή των αρχών.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν για το ότι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού δεν έχουν εκδοθεί ακόμη αποφάσεις εναντίον τους ή και παραγγελία εκτέλεσης αυτών

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πάντως  σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει θέσει ένα διακριτικό αλλά στενό κλοιό τους ενόχους και κυρίως τα 7 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Γνωρίζει όχι μόνο τις τοποθεσίες τους αλλά τα ωράρια τους, τις συνήθειες τους, τα δρομολόγια τους και ,μόλις προκύψουν, θα εκτελέσει τις δικαστικές αποφάσεις για την σύλληψη ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως αυτές που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 λίγο μετά την δολοφονία Φύσσα. 

Το νωρίτερο για να εξελιχθούν αυτές οι επιχειρήσεις τοποθετείται χρονικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά ενώ δεν αποκλείεται και η επόμενη βδομάδα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, αυτές είναι  οι διαδικασίες που θα ισχύσουν για τον Ι. Λαγό που είναι ευρωβουλευτής αλλά και τον Γ. Γερμενή, ο οποίος είναι συνεργάτης του.

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Γερμενής  βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει καμία ασυλία, επομένως σε περίπτωση έκδοσης ποινής που δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, θα συλληφθεί άμεσα όπως οι υπόλοιποι.

Για τον Ευρωβουλευτή Λαγό, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν χαρακτηριστικά πως θα έχει την δικονομική μεταχείρισης ενός ποινικού καταζητούμενου.
Συγκεκριμένα,  από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η απόφαση της ποινής του, θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης  που θα διαβιβαστεί στην Ευρωβουλή.

Όταν αρθεί η ασυλία του, εφόσον αυτή αρθεί, οι βελγικές αρχές ενδεχομένως να εκτελέσουν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κι από εκεί κι έπειτα μέσω της δικαστικής συνδρομής ενδεχομένως  να ζητηθεί η έκδοση του.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως είναι προετοιμασμένη και για την πιθανότητα της οικειοθελούς μαζικής προσέλευσης τουλάχιστον των 7 πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr