Home / Ειδήσεις / Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Οι 25 ομάδες συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ. – Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Οι 25 ομάδες συλλήψεων της ΕΛ.ΑΣ. – Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Σε πλήρη ετοιμότητα για την σύλληψη των καταδικασθέντων Χρυσαυγιτών είναι εδώ και δέκα ημέρες η Ελληνική Αστυνομία. Έχουν σχηματιστεί 25 ομάδες συλλήψεων στην οποία μετέχουν περίπου 80 αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν καταδικασθέντες που δεν παραδόθηκαν από μόνοι τους ή εντός του δικαστηρίου μετά την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Η διαδικασία προβλέπει στη συνέχεια μεταφορά τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανσή τους, στον Εισαγγελέα εκτέλεσης Ποινών, στο Μεταγωγών και τέλος στις φυλακές που έχουν οριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήσεις ζητούν να αποκλειστεί εντελώς η φυλάκιση των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού. Υπάρχουν τουλάχιστον 7 φυλακές την ενδοχώρα τύπου Β που ενδέχεται να μεταφερθούν μεταξύ άλλων αυτές του Δομοκού, Μαλανδρίνου, Γρεβενών, Κέρκυρας και Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι θα μεταφερθούν στις ίδιες φυλακές θα κρατούνται σε διαφορετικές πτέρυγες. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά θα γίνεται έρευνα στα κελιά τους τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα,  θα γίνεται διακριτικός έλεγχος των επικοινωνιών τους, ενώ ο προαυλισμός τους θα είναι ιδιωτικός και θα ασκούνται σε διαφορετικές ώρες από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr