«Πραγματικά αδιανόητη» χαρακτηρίζει τη σημερινή «πρωτοφανή» επίθεση στον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας ότι δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία.

Ο υπουργός με ανάρτηση του πριν λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας. H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο Μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία».

Και προσθέτει: «Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν. Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κοροναϊό. Γι΄ αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο. Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων… Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο