Home / BUSINESS & FINANCE / Καρέλια: 15ος μισθός, bonus και έκτακτες παροχές στους εργαζομένους

Καρέλια: 15ος μισθός, bonus και έκτακτες παροχές στους εργαζομένους

Παροχή 15ου μισθού, έκτακτες παροχές και bonus ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια, Ανδρέας Καρέλιας, στο πλαίσιο του καθιερωμένου μηνύματός του προς τους εργαζομένους της εταιρείας.
Ειδικότερα, στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ανακοίνωσε τα εξής:

α. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα 350 ευρώ καθαρά.
β. Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ καθαρά.

γ. Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.750 ευρώ καθαρά.
δ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2022, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά.
ε. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2022.
στ. Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία ειδικά για φέτος και λόγω της αυξημένης της κερδοφορίας, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.
ζ. Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από € 1500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 500 καθαρά.
η. 160 στελέχη και εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus 2.700 ευρώ καθαρά, ενώ
50 στελέχη και εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus 4.000 ευρώ καθαρά.
Οικονομικές ενισχύσεις κοινωφελών φορέων
Παράλληλα, η ΚΑΡΕΛΙΑ θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση φορέων. Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας  αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό του 1.000.000 ευρώ τους εξής φορείς:
1) Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των 200.000 ευρώ εκ των οποίων 50.000 ευρώ για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.
2) Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των 200.000 ευρώ προκειμένου να προμηθευτεί οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο καθώς και σύστημα πληθυσμογραφίας – αντιστάσεων – διάχυσης στατικών όγκων και ταλαντωσιμετρίας.
3) Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενίσχυση σε είδος αξίας 200.000 ευρώ.
4) Τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος με το ποσόν των 60.000 ευρώ.
5) Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν το ποσόν των 70.000 ευρώ.
6) Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
7) Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
8) Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο) για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους εγκλείστους των φυλακών Τύρινθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού» με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
9) Το Περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ με το ποσόν των 70.000 ευρώ για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.
10) Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
Oι έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους, οι οποίες αναλύονται πιο πάνω, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, ξεπερνούν τα 4.500.000 ευρώ.
Ο κ. Καρέλιας σημείωσε επίσης μεταξύ άλλων ότι «μέσα στο 2022, ξεπεράσαμε τα 15 δισ. τσιγάρα σε συνολικό όγκο πωλήσεων. Αυξήσαμε τον όγκο πωλήσεών μας στην Ελλάδα και κυρίως στα premium σήματά μας. Στα τσιγάρα η αύξηση ξεπερνά το 5%, ενώ στον καπνό οι πωλήσεις είναι στα περσινά υψηλά επίπεδα».
«Σημειώσαμε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία μας, ξεπερνώντας ακόμα και την πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά», σημείωσε και πρόσθεσε: «Καταφέραμε την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία μας, ενισχυμένοι σημαντικά από την επανεκκίνηση του τομέα duty free στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ, αλλά και από τις προσεκτικές και στοχευμένες αναπροσαρμογές τιμών, όπου αυτό ήταν εφικτό, αντισταθμίζοντας έτσι σε ικανοποιητικό βαθμό τις μέχρι τώρα αυξήσεις τιμών πρώτων και βοηθητικών υλών».
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview