Home / Ειδήσεις / «Καμπανάκι» από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας για το εξάμηνο

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας για το εξάμηνο

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να λήξει η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθηνών για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό για την κατάληψη από ομάδα ατόμων που ζητούν να χορηγηθεί άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Αναγνωστοπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι κινείται ήδη στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου» τόνισε ο Μ. Μπρατάκος. Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.

«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, εκφράζοντας φόβους,, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 20 του ίδιου μήνα, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για να δοθεί άδεια στον Ν. Ρωμανό. «Για να μην χαθεί το εξάμηνο, η κατάληψη θα πρέπει να λήξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα» τόνισε. Οι καταληψίες βρίσκονται δώδεκα ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του.

Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, η διοίκηση του ΤΕΙ έθεσε παράλληλα το θέμα προσλήψεων έκτακτου εκπαιδευτικού, καθώς από τους μόνιμους καθηγητές καλύπτεται μόνο το 40% των ωρών διδασκαλίας.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer