Home / Ελλάδα / Καμμένος: Σε πέντε μέρες θα είναι έτοιμο και το hot spot στην Κω

Καμμένος: Σε πέντε μέρες θα είναι έτοιμο και το hot spot στην Κω

Αθήνα
Τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων είναι έτοιμα να λειτουργήσουν άμεσα, ενώ το πέμπτο, στην Κω, θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δύο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά» δήλωσε ο κ. Καμμένος, λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στο ανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας θα βρεθεί στο Σχιστό και στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.

Στη Σάμο, όπου υπάρχει ήδη hot spot, έως τις 23 Φεβρουαρίου θα είναι σε πλήρη λειτουργία, μετά και την ολοκλήρωση της επέκτασης των εγκαταστάσεών του.

Σε ό,τι αφορά το κέντρο επαναπροώθησης προσφύγων στα Διαβατά, δεν θα αλλάξει η χωρόθέτηση, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

Σημειώνεται ότι είναι έτοιμο προς λειτουργία το κέντρο επαναπροώθησης προσφύγων στο Σχιστό.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για την καταλληλότερη διαχείριση του θέματος των παιδιών προσφύγων που καταφθάνουν στα κέντρα καταγραφής.

Στη προσπάθεια στήριξης των παιδιών θα συμμετέχουν, επίσης, πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Μετανάστευσης, υποστρατήγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όλοι οι υπουργοί εξήραν τις ένοπλες δυνάμεις για την πολύ μεγάλη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, γεγονός, όπως τόνισαν, που είναι προς το συμφέρον της.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών που έχουν καλή πρόθεση. «Δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε με τον κόσμο, ούτε να αντιδρά ο κόσμος, αλλά πρέπει να δείξουμε στην ΕΕ ότι είμαστε έτοιμοι» επισήμανε.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis