Home / Ειδήσεις / Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Σήμερα Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις αρχικά στην Δυτική Ελλάδα οι οποίες σταδιακά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι στα πελάγη αρχικά θα είναι ασθενείς έως μέτριοι μεταβλητών διευθύνσεων αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς και θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς, στη δυτική, κεντρική και νότια από 10 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 23 και στην Κρήτη από 7 έως 23.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως και πρώτα από δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στην περιοχή των Δωδεκανήσων οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ και σταδιακά θα στρέφουν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο νότιο Αιγαίο οι αρχικά μεταβλητοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στην Κρήτη σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που στη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ αλλά σταδιακά και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που στη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν τα 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Πηγή: protothema.gr

About Vassilis Batzis