Home / Ειδήσεις / Καζάνι που βράζει η Αττική – Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Μάσκα παντού, μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό

Καζάνι που βράζει η Αττική – Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Μάσκα παντού, μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει η Αττική, προκαλώντας ανησυχία και εγρήγορση σε ειδικούς και κυβέρνηση. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Δευτέρα ήταν και πάλι υψηλά, καθώς απο τα συνολικά 303 νέα κρούσματα, τα 168 ήταν στην Αττική.  

Η κατάσταση είναι σταθεροποιήσιμη αλλά ανησυχητική, καθώς από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξέφρασε την άποψη ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» και συνέστησε στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.

Πίεση στο σύστημα υγείας – Πόσες ΜΕΘ είναι κενές στην Αττική

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με Covid-19, -συνολικά και όχι σε ΜΕΘ, γύρω στα 630 άτομα.
Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν, ότι στην Αττική, τα 2/3 των κλινών ΜΕΘ COVID-19 είναι κατειλημμένα.

Ειδικότερα, από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές (ποσοστό 64%).  Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 να μένουν κενές (ποσοστό 33%).

Σε μίνι lockdown Αχαΐα και Γιάννενα

Σε ισχύ από σήμερα και για τις επόμενες επτά ημέρες, ειδικά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού σε Αχαΐα και Γιάννενα.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία στις εν λόγω περιοχές προκάλεσαν ανησυχία στους ειδικούς. Από τα 47 κρούσματα συνολικά την τελευταία εβδομάδα στην Αχαΐα το 85% εντοπίζονται στην Πάτρα. Το υπόλοιπο 15% σε Αιγιαλεία και Δυτική Αχαΐα. Στην Αχαΐα σε διάστημα 48 ωρών στην περιοχή καταγράφηκαν 18 κρούσματα. Αναλυτικά, τα 12 κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα, τα τέσσερα στην Αιγιαλεία και δύο στην Δυτική Αχαΐα.

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.

● Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr