Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Κίνα και Φιλιππίνες με… φόντο την κούπα και το Ρίο

Κίνα και Φιλιππίνες με… φόντο την κούπα και το Ρίο

Στον τελικό των Πανασιατικών αγώνων προκρίθηκαν Κίνα και Φιλιππίνες, με τον νικητή να παίρνει το απευθείας εισιτήριο για το Ρίο και τον ηττημένο να συμμετέχει στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Μία εκ των Κίνας ή Φιλιππίνων θα προκριθεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, καθώς αυτό είναι το ζευγάρι του τελικού στους Πανασιατικούς αγώνες. Ο νικητής θα πάρει το «εισιτήριο» για το Ρίο και ο ηττημένος θα συμμετέχει στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η Κίνα νίκησε 70-57 το Ιράν, με κορυφαίο τον Γι που είχε 13 πόντους, τον Ζου να είχε 12 και τον Ντινγκ άλλους 10. Από τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Χαντάντι, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από την άλλη και στο δεύτερο ημιτελικό, οι Φιλιππίνες επικράτησαν 81-70 της Ιαπωνίας, χάρη στην τριάδα Μπλατς-Ουίλιαμ και Χοντιβέρος. Ο πρώτος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο δεύτερος είχε 20 πόντους και ο τρίτος σταμάτησε στους 18. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μακότο Χιετζίμα με 28 πόντους.

Εκτός από τον ηττημένο στον τελικό, στο Προολυμπιακό τουρνουά θα συμμετέχουν ακόμη και οι ηττημένοι των ημιτελικών, δηλαδή, Ιράν και Ιαπωνία.

πηγή sport fm

About m bonsu